Exkanonieri o ofenzíve Slovákov na EURO: Chýba tam ťahúň! Nájde sa nový Robogól?

Po tom, ako reprezentačný tréner Francesco Calzona (55) nepovolal do národného tímu Róberta Maka (33) a Aleksandara Čavriča (30), sa ...

Po tom, ako reprezentačný tréner Francesco Calzona (55) nepovolal do národného tímu Róberta Maka (33) a Aleksandara Čavriča (30), sa ešte viac otvorila téma o sile slovenskej ofenzívy. Veď naturalizovaný Slovák patrí medzi našich hráčov s najviac gólmi v sezóne a skúsený Mak je schopný zabrať v kľúčových okamihoch, čo ukázal už viackrát. Góly sa tak budú čakať od dvoch Róbertov.

Fotogaléria

Podľa Stanislava Šestáka (41), ktorý je s 13 gólmi siedmym najlepším strelcom reprezentačnej histórie, sa až priamo na šampionáte ukáže, kto bude streleckým ťahúňom nášho výberu. „Štartovací bod môže byť dobrý prípravný zápas, možno bude stačiť niekomu pár minút,“ ozrejmil.

Nižšia úroveň

Všetko sa bude odvíjať od konečnej nominácie na šampionát, ktorú taliansky tréner zverejní až v posledný možný deň, ktorý je stanovený na 7. júna. „Uvidíme, koho si vyberie a s kým bude rátať ako s alternatívami číslo jeden, dva a tri. Možno potiahnu krídelníci, môže to byť pracant v strede poľa, ktorý vypracuje šance. Či začne Boženík, či Polievka, som presvedčený, že nastúpi hráč s najlepšou momentálnou formou,“ dodal bývalý kanonier, ktorý nám vystrieľal účasť na MS 2010.

Erik Prekop sa blíži veľkému prestupu
Futbalový kanonier Prekop: TAKTO sa zarába v českej a slovenskej lige! Zobraziť článok

Jeho bývalý ofenzívny partner Erik Jendrišek (37) nevie, či máme takého hráča, na ktorého sa dá priamo spoliehať a budeme môcť všetko hodiť na jeho plecia. „Úprimne, nemáme hráčov takej úrovne, aby sme si mohli povedať, že ten alebo ten bude náš ťahúň,“ povedal niekdajší profík, ktorý bude Slovensko čoskoro reprezentovať na šampionáte v malom futbale, kde môžu ísť už len hráči s amatérskym štatútom.

Africký scenár

Jendrišek tvrdí, že dobrú sezónu mal Róbert Boženík, pričom podľa neho Róbert Polievka v našej lige dlhodobo ukazoval, že góly strieľať vie. A Erik si spomenul na príklad z MS 2010, kde zažiaril ďalší Róbert. „Podobne sme šli do Južnej Afriky na majstrovstvá sveta. Nemali sme superhviezdu vpredu, ale výborne vtedy vyšiel šampionát Robovi Vittekovi, ktorý dal štyri góly. Môže sa to zopakovať aj teraz na EURO. Turnaj je v tom pekný, že niektorý z hráčov môže chytiť skvelú formu a bude mu to tam padať,“ doplnil. Vittek vďaka africkej kanonáde dostal prezývku Robogól.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk