Honba za skupinou Ligy majstrov: Akých súperov môže mať Slovan v 1. predkole?

Po uzavretí ligových súťaží sa vyjasnila aj situácia okolo nášho majstra, čo sa týka nasadenia v európskych súťažiach. ŠK Slovan Bratislava ...

Po uzavretí ligových súťaží sa vyjasnila aj situácia okolo nášho majstra, čo sa týka nasadenia v európskych súťažiach. ŠK Slovan Bratislava môže byť vďaka vysokému koeficientu nasadený až v 3. predkole Ligy majstrov (LM). Samozrejme, za predpokladu, že prejde cez prvé dve prekážky, v ktorých mu tiež vyžrebujú nenasadených, a teda papierovo ľahších súperov.

Fotogaléria

Slovan začne svoju púť pohárovou Európou v 1. predkole LM, pričom spomedzi všetkých 30 klubov v ňom má tretí najvyšší koeficient (30,500). Lepšie sú na tom len Ferencváros Budapešť a azerbajdžanský Karabach. Za súpera dostane jedného z 15 nenasadených majstrov, pričom medzi nimi nie je žiaden tím z poprednej súťaže.

Ako najťažší protivníci sa tvária slovinské NK Celje, gruzínske Dinamo Batumi a kazašské FC Ordabasy. V každom prípade belasí budú proti hocikomu veľkí favoriti a očakáva sa ich postup do 2. predkola LM. Prvý dvojzápas bude pre Slovan kľúčový, lebo ak ho nezvládne, spadol by až do predkôl Konferenčnej ligy (KL). Ak prvú prekážku zdolá, pri najbližšom vypadnutí by smeroval do Európskej ligy (EL).

Na istotu skupiny minimálne KL však budú potrebovať belasí vyradiť aspoň dvoch súperov. Ak sa im podarí vyradiť troch, hrajú skupinu EL. Do skupiny LM sa dostanú len vtedy, ak vyradia všetkých štyroch protivníkov. Výhodou je, že až do 3. predkola milionárskej súťaže by bol Slovan vďaka koeficientu nasadený.

Možní súperi v 1. predkole

Borac Banja Luka (Bosna a Hercegovina)
 Dinamo Batumi (Gruzínsko)
NK Celje (Slovinsko)
Hamrun Spartans (Malta)
FC Larne (Severné Írsko)
Dinamo Minsk (Bielorusko)
FK Panevežys (Litva)
Ordabasy Šykment  (Kazachstan)
Víkingur Reykjavík (Island)
FC Struga (Severné Macedónsko)
FC Differdange 03 (Luxembursko)
FK Dečič Tuzi (Čierna Hora)
Egnatia Rrogozhine (Albánsko)
UE Santa Coloma (Andorra)
AC Virtus (San Maríno)
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk