Brankár Čiliak sa dohodol na predĺžení zmluvy: Ešte rok vo Francúzsku

Slovenský hokejový brankár Marek Čiliak (34) bude aj v novej sezóne pôsobiť v najvyššej súťaži vo Francúzsku. S Marseille sa dohodol ...
  • Zdroj: TASR

Slovenský hokejový brankár Marek Čiliak (34) bude aj v novej sezóne pôsobiť v najvyššej súťaži vo Francúzsku. S Marseille sa dohodol na predĺžení spolupráce o rok. V tíme pokračuje aj druhý brankár Florian Gourdin. Klub o tom informoval na sociálnych sieťach.

FOTOGALÉRIA: Čiliak

Čiliak odchytal v minulej sezóne 40 zápasov v základnej časti, v ktorých mal 92,7 úspešnosťou zákrokov percentnú úspešnosť zákrokov a bol v tejto štatistike tretí najlepší v lige. V play off nastúpil vo všetkých siedmich dueloch, no Marseille prehralo vo štvrťfinále s Bordeax 3:4 na zápasy.

Legendárny žiletka vždy povie svoju pravdu na plné ústa.
Golonka na rovinu: V TOMTO je rozdiel medzi slovenským a českým hokejom! Zobraziť článok

Čiliak strávil prevažnú časť profesionálnej kariéry v Komete Brno, s ktorou vybojoval v rokoch 2017 a 2018 majstrovské tituly v českej extralige. Hral aj vo farbách Zlína a Českých Budějovíc, v drese Slovana Bratislava si vyskúšal KHL.

 Tréner českej hokejovej reprezentácie Radim Rulík (uprostred) sleduje finálový zápas Česká republika - Švajčiarsko
Česi po 14 rokoch slávia zlato, Rulíkov recept: Vypol som internet Zobraziť článok

V úvode ročníka 2021/2022 nastúpil za HK Poprad do 16 zápasov v slovenskej extralige. Potom sa vrátil späť do Brna, kde pôsobil v sezóne 2022/2023. V rokoch 2018 a 2019 reprezentoval Slovensko na MS.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk