Molnár nakladá Calzonovi: Spravil by TO v Anglicku, vyhlásia mu vojnu!

Bývalý slovenský futbalový brankár Ladislav Molnár kritizuje prístup a komunikáciu reprezentačného trénera Francesca Calzonu. Čo si myslí ...

Bývalý slovenský futbalový brankár Ladislav Molnár kritizuje prístup a komunikáciu reprezentačného trénera Francesca Calzonu. Čo si myslí o jeho ignorácii Valjenta, Čavriča a Maka v nominácii na prípravný kemp pred EURO 2024?

Fotogaléria

Krátko po tom, ako taliansky tréner Francesco Calzona zasadol na reprezentačnú lavičku Slovenska, vyvolal veľký rozruch, keď vynechal z nominácie Vladimíra Weissa ml., v tom čase najlepšieho ligového hráča. Argumentoval taktickými dôvodmi, no Weiss sa urazil a vyhlásil, že má len jediného trénera a pod Calzonom hrať nebude. Odvtedy uplynul nejaký čas, Calzona pomohol Slovensku k postupu na EURO a kauza Weiss utíchla.

Veľký rozruch následne vyvolalo verejné vyjadrenie Róberta Maka, ktorý sa cítil dotknutý tým, že ho Calzona ťahal cez pol zemegule a nechal ho len na lavičke. Sťažoval sa na zlú komunikáciu, od trénera nedostal poriadne vysvetlenie. Nedávno Calzona nominoval 32 hráčov do prípravného kempu pred EURO 2024 a odborníkov a fanúšikov zarazilo, že chýbajú niektorí hráči.

„Bolo náročné otvoriť sa ľudom,“ hovorí Martin Škrtel.
Škrtela nominácia na záverečný kemp neprekvapila: Mak a Čavrič? Dalo sa to vyriešiť inak Zobraziť článok

Konkrétne tri mená tam chýbajú bývalému brankárovi Ladislavovi Molnárovi. " Jeden je kapitánom klubu v španielskej La Lige. Martin Valjent ju hrá pravidelne. Luxusom je nechať doma aj Róberta Maka. Odskúšaný krídelník, ktorého ťah na bránku i skúsenosti tímu mohli pomôcť. A taktiež mi chýba Aleksandar Čavrič, ktorý by zlepšil najslabšiu stránku nášho tímu – ofenzívu," uviedol Molnár pre Športweb.

Martin Valjent pravidelne nastupuje v jednej z najkvalitnejších súťaží v Európe - španielskej La Lige. Napriek tomu ho trénerský štáb na čele s Calzonom pravidelne ignoruje a vynecháva ho z nominácie bez adekvátneho vysvetlenia. "Malorka zahrala vo finále Španielskeho pohára. Aký je dôvod jeho absencie?," pýta sa Molnár. "Dobrá otázka, ale nie na mňa. Hovorilo sa o zdravotných problémoch, ale tie malo viacero hráčov. Vidím za tým niečo iné. Možno vojnu agentov alebo politiku. Inak si to racionálne neviem vysvetliť."

Podľa bývalého gólmana najväčší problém spočíva v nedostatočnej a zlej komunikácii zo strany Calzonu k hráčom. "Im neprekáža slabé herné vyťaženie, ale to, že im to tréner nevysvetlil. Ani v prípadoch Weiss, Mak, Valjent či Čavrič neboli jasne vysvetlené dôvody, prečo hráči v tíme chýbajú. A z vyjadrení niektorých reprezentantov to nebolo vysvetlené nielen verejnosti, ale ani im samotným," pripomína Molnár.

Tréner Francesco Calzona na lavičke SSC Neapol.
Calzona pod Vezuvom končí: Reprezentáciu sleduje z dronu Zobraziť článok

Podľa jeho názoru by napríklad na Britských ostrovoch za podobný prístup nenechali na Calzonovi novinári ani nitku suchú. "To je neakceptovateľné. Herne sme sa posunuli dopredu, ale z hľadiska komunikácie dozadu. Chýba mi to ako fanúšikovi. Znova sa všetko zahmlieva a zakrýva a ja netuším prečo. Anglickí novinári by spustili úplne inú vojnu s trénerom, keby sa to dialo."

Ak sa slovenskej reprezentácii na EURO v Nemecku bude dariť, Calzonovi sa tieto rozhodnutia a komunikačné zlyhania podľa Molnára prepáčia a spomínaní hráči zostanú v úzadí. V prípade, že majstrovstvá Európy zo slovenského pohľadu nedopadnú dobre, je šanca na ich návrat do národného tímu. "Martin spoločne s Robom a Aleksandarom musia počkať, ako sa vyvinie Euro. Ak sa vydarí, zostanú v zabudnutí. Ak nie, začnú sa žehliť vzťahy," myslí si Ladislav Molnár.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk