Dráma na východe: Florida v predĺžení vyrovnala sériu s Rangers

Hokejisti Floridy Panthers zvíťazili vo štvrtom finále Východnej konferencie NHL nad New Yorkom Rangers 3:2 po predĺžení a vyrovnali ...
  • Zdroj: TASR/AP

Hokejisti Floridy Panthers zvíťazili vo štvrtom finále Východnej konferencie NHL nad New Yorkom Rangers 3:2 po predĺžení a vyrovnali stav série na 2:2. Štvrtý semifinálový duel NHL rozhodol po 72 sekundách extračasu Sam Reinhart.

Už po 69 sekundách predĺženia putoval na trestnú lavicu Blake Wheeler za hákovanie a Reinhart jeho vylúčenie potrestal strelou bez prípravy po kombinácii na jeden dotyk s asistenciami Aleksandra Barkova a Brandona Montoura. "Často trénuje streľbu z tohto priestoru, takže keď je voľný, tak sa mu snažíme poslať puk presne na toto miesto," povedal Barkov pre oficiálnu stránku súťaže. Florida predtým prehrala v predĺžení zápasy číslo dva i tri v tejto sérii.

Do zápasu vstúpili lepšie Rangers, v deviatej minúte ich v početnej výhode poslal do náskoku Vincent Trocheck. Domáci vyrovnali krátko pred polovicou zápasu, keď dôrazný Sam Bennett pretlačil puk za chrbát Igora Šesťorkina a o chvíľu neskôr upravil Carter Verhaeghe dorážkou zo vzduchu na 2:1 pre Floridu. Predĺženie zariadil v tretej tretine vyrovnávajúcim gólom Alexis Lafreniere po bekhendovom nahodení od Adama Foxa.

"Verili sme si. Je to tesná séria, ale vedeli sme, že šance si vieme vytvoriť," zdôraznil po stretnutí autor víťazného gólu Reinhart, pre ktorého to bol ôsmy presný zásah v prebiehajúcej vyraďovačke. Jeho spoluhráč Barkov si v zápase pripísal dve asistencie, brankár Sergej Bobrovskij predviedol 21 úspešných zákrokov a podieľal sa aj na prvom góle svojho tímu z hokejky Bennetta. Domáci prestrieľali súpera 40:23.

V drese Rangers mali Artemij Panarin i Fox zhodne bilanciu 0+2, Šesťorkin vykryl 37 striel súpera. "Najmä v druhej tretine to bol intenzívny boj. Do tretej sme išli s cieľom aspoň vyrovnať a poslať zápas do predĺženia, čo sa nám aj poradilo, ale tam sa to pre nás skončilo až príliš rýchlo," skonštatoval Peter Laviolette, kouč newyorského tímu. Domáci dali dva góly v presilovkách. "Vieme, že sú v nich veľmi dobrí a dnes nás trestali. Zajtra je však nový deň," dodal Laviolette.

Piaty zápas je na programe v noci na piatok v New Yorku (2.00 SELČ).

Finále Východnej konferencie NHL - 4. zápas

Florida Panthers - New York Rangers 3:2 pp

Góly: 29. Bennett (Forsling, Bobrovskij), 33. Verhaeghe (M. Tkachuk, Barkov), 62. Reinhart (Barkov, Montour) – 9. Trocheck (Panarin, Fox), 44. Lafrenière (Fox, Panarin)

Brankári: Bobrovskij 21/23 - Šesťorkin 37/40

/stav série 2:2/

Legendárny žiletka vždy povie svoju pravdu na plné ústa.
Golonka na rovinu: V TOMTO je rozdiel medzi slovenským a českým hokejom! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk