Nehrajú, no mieria na vrchol: Rusi dobýjajú rebríček IIHF!

Nehrajú, no už po budúcom šampionáte môžu byť nezosaditeľným kráľom rebríčka IIHF! Ruská hokejová reprezentácia sa už tretí rok v rade ...

Nehrajú, no už po budúcom šampionáte môžu byť nezosaditeľným kráľom rebríčka IIHF! Ruská hokejová reprezentácia sa už tretí rok v rade nepredstavila na MS. Napriek tomu poskočila na druhé miesto.

Fotogaléria

Hoci ruskí predstavitelia počas šampionátu kritizovali vedenie IIHF a znevažovali český titul, najväčšia krajina na svete aj napriek neúčasti na svetovom fóre zďaleka až tak netrpí. Po tom, čo Rusov a Bielorusov vylúčili pred vyše dvoma rokmi z medzinárodných podujatí, ich postavenie v rebríčku IIHF „zamrazili“ s tým zámerom, aby po návrate Rusi nevypadli z hokejovej elity.

NEHRALI, NO POSUNULI SA

Ba čo viac, Rusi po tomto šampionáte poskočili v rebríčku z tretieho miesta na druhé a o rok sa môžu dokonca dostať na čelo IIHF, ak momentálne prvá Kanada nezíska majstrovský titul alebo neskončí aspoň druhá. Svetový šampionát pritom na budúci rok bude určite bez ruskej reprezentácie. IIHF prideľuje body krajinám za ich umiestnenie na MS a Rusi už teraz majú istý počet bodov za 2. miesto, hoci na šampionáte hrať nebudú.

NEMAL BY ICH KTO ZOSADIŤ

Ak sa teda Kanada o rok neprebojuje do finále, Rusi budú kraľovať rebríčku IIHF. Ak by nastala takáto situácia a návrat Rusov by do kolotoča medzinárodného hokeja stále nebol reálny, z prvého miesta by ich nemal kto zosadiť, pretože by každý rok dostávali body ako keby boli majstri sveta. O osude Rusov a Bielorusov pre sezónu 2025/26 sa rozhodne budúci rok vo februári, keď sa bude riešiť aj ich účasť na zimnej olympiáde 2026.

Po záverečnom hvizde prepukli obrovské oslavy.
Najlepší brankár MS Lukáš Dostál je národný hrdina: Po zisku zlata porušil abstinenciu! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk