Golonka na rovinu: V TOMTO je rozdiel medzi slovenským a českým hokejom!

Vždy na rovinu povie, čo si naozaj myslí. Bývalý skvelý hokejista Jozef Golonka (86) triezvo zhodnotil výsledky našej reprezentácie na ...
  • Zdroj: anc

Vždy na rovinu povie, čo si naozaj myslí. Bývalý skvelý hokejista Jozef Golonka (86) triezvo zhodnotil výsledky našej reprezentácie na tohtoročných hokejových MS, pričom pomenoval aj hlavné dôvody toho, prečo sú Česi v súčasnosti o niekoľko levelov pred nami.

FOTOGALÉRIA: Jozef Golonka

Navyše, v žalúdku mu ležia aj slová moderátora Marcela Forgáča, ktorý nazval staršiu generáciu „senilnými odborníkmi“.

Legendárny Žiletka neostal nič dlžný svojej povesti, pričom na úvod rozhovoru považoval za dôležité sa ostro vyhradiť voči slovám Forgáča, ktorý nazval staršiu generáciu hokejistov vystupujúcu v médiách „senilní odborníci“. „Nehnevajte sa na mňa, ale pokiaľ našu generáciu niekto nazve, že sme senilní, tak to už je cez všetky čiary! Najskôr nech si títo ľudia pozrú naše výsledky a potom nech rozprávajú. Ak sa budeme uberať takýmto smerom, tak potom aj výsledky budú také, aké sú,“ povedal Golonka pre Nový Čas a následne prešiel k hodnoteniu našich.

„Ešte šťastie, že máme Hrivíka s Cehlárikom, ktorí doniesli zo Švédska trošku luftu a že Hudáček tiež ukázal, ako sa hrá hokej v Česku. Všetci sme tak videli, že tam to je úplne na inej úrovni. Zlatý úspech z Göteborgu sa zapísal do histórie, ale neanalyzovalo sa nič a ani sa nič nerobilo. Česi budovali mužstvo a dnes majú v NHL, povedzme, okolo 25 hráčov, ktorí sú naozaj veľmi dobrí,“ dodala legenda slovenského hokeja.

Rozdiel medzi nami a Čechmi vidí pritom jasne. „Bola taká atmosféra na našej striedačke, akú sme videli u Čechov? Tam majú v tíme úplne iný prístup a majú aj vlastných trénerov. Rozdiel medzi nami a Čechmi je teda jasný. Prístup hráčov jeden k druhému. Komunikácia na striedačke aj mimo nej. Ja nikoho nehaním! Ale treba sa z toho vyspať a spraviť poriadnu analýzu, čo všetko sa tu neurobilo za posledných 5 rokov,“ zdôraznil Golonka a na záver pridal ešte jednu myšlienku.

„Na šampionáte neboli Rusi ani Bielorusi. Keby ich tam mali, neviem, kde by sme skončili. A teraz ideme robiť senzáciu, že fantastické siedme miesto? Pred MS sme podľahli eufórii, že sme boli pomaly už majstri sveta. Ale veci treba riešiť s chladnou hlavou,“ uzavrel Golonka.

Zľava Marián Gáborík, Ján Lašák, Ľubomír Višňovský, Marián Hossa a Richard Lintner si užili VC Monaka F1.
Hokejové legendy si užili VC Monaka F1 vo veľkom štýle: Dôchodcovia na jachte! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk