Českí hokejisti majú dvojnásobný dôvod na radosť: Hráči dostanú miliónové odmeny!

Českí hokejisti majú ďalší dôvod na oslavu! Okrem zlatých medailí z domácich majstrovstiev sveta sa teraz môžu tešiť aj na poriadne tučné ...
  • Zdroj: TASR/AP

Českí hokejisti majú ďalší dôvod na oslavu! Okrem zlatých medailí z domácich majstrovstiev sveta sa teraz môžu tešiť aj na poriadne tučné odmeny. 

Český hokejový zväz totiž rozhodol o výraznom navýšení prémií za zlatý triumf – každému hráčovi pripadne až milión českých korún (40 500 eur). Roky to bola nemenná suma, no po skončení domáceho šampionátu prišlo k výraznému zvýšeniu. Kým doposiaľ dostával každý hráč 500 tisíc korún (20 250 eur), teraz sa celková suma zdvojnásobila.

Táto štedrá výplata je odmenou za neuveriteľný výkon českého tímu, ktorý vo finále porazil Švajčiarov 2:0 a po dlhých 14 rokoch opäť získal zlato. Eufória a radosť sú cítiť nielen medzi hráčmi, ale aj medzi fanúšikmi, ktorí v pondelok zaplnili Staromestské námestie v Prahe, aby spolu s hokejistami oslávili tento veľký úspech.

Český hokejový zväz však neostal len pri odmenách pre hráčov. Podľa zistení českých médií, zväz zinkasuje od Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) štedrý balík v hodnote 1,2 milióna švajčiarskych frankov (1 210 664 eur). Tieto tzv. "development money" sú určené na rozvoj hokeja v krajine.

Prezident českého hokejového zväzu Alois Hadamczik preto vyjadril spokojnosť s výsledkom aj s finančnými odmenami. „Celý život som pre hráčov bojoval za čo najlepšie podmienky. A som presvedčený, že za veľké veci by sa mali dostať adekvátne peniaze. Mať cieľovú odmenu 20-tisíc za siedme miesto, to je tak, aby ste si vyprali oblek, keď vás ľudia povracajú a polejú pivom,“ uviedol Hadamczik. 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk