Cristiano Ronaldo lámal ďalšie rekordy: TOTO nedokázal nikto v dejinách!

Portugalský futbalista Cristiano Ronaldo (39) prekonal rekord v počte gólov v jednej sezóne saudskoarabskej Pro League a aby toho nebolo ...
  • Zdroj: SITA/AP

Portugalský futbalista Cristiano Ronaldo (39) prekonal rekord v počte gólov v jednej sezóne saudskoarabskej Pro League a aby toho nebolo málo, tak pridal ešte jeden míľnik navyše.

FOTOGALÉRIA: Cristiano Ronaldo

V záverečnom 34. kole najvyššej súťaže pomohol tímu Al-Nassr dvoma presnými zásahmi k triumfu na Al-Ittihadom 4:2 a na konte má celkovo 35 gólov. O jeden tak prekonal doterajšie maximum Maročana Abderrazaka Hamdallaha z ročníka 2018/19.

"Nenaháňam rekordy, rekordy naháňajú mňa," uviedol po zápase 39-ročný útočník. Bývalý kanonier Sportingu Lisabon, Manchestru United, Realu Madrid i Juventusu sa najskôr presadil v závere prvého polčasu, keď si spracoval dlhý pas od Mohammeda Al Fatila a prekonal strelou pomedzi nohy Mohammeda Al Mahasneha. V 69. minúte zvýšil hlavou na 2:0. Al-Nassr mal už pred zápasom istotu druhého miesta, keď za šampiónom Al-Hilal zaostal o 14 bodov. Ronaldo prišiel do mužstva v decembri 2022 a odštartoval prílev ďalších hviezdnych hráčov do saudskej súťaže.

Ronaldo je s 35 gólmi najlepším strelcom súťaže a o sedem gólov predbehol Srba Aleksandara Mitroviča.  Portugalčan sa tak stal prvým hráčom histórie, ktorý bol korunovaný za najlepšieho strelca v štyroch rôznych najvyšších národných ligách. Predtým sa mu to podarilo trikrát v Španielsku v drese Realu Madrid a tiež raz v Anglicku (Manchester United) a v Taliansku (Juventus Turín).

Ronaldo, ktorý doviedol Portugalsko k víťazstvu na ME 2016, figuruje v nominácii národného tímu na blížiaci sa kontinentálny šampionát v Nemecku, pripomenula agentúra AFP.

V drese Herthy odohral už tucet sezón.
Pekarík maká, aby bol pripravený na EURO: Prestup do Žiliny je otvorený! Zobraziť článok

Na snímke futbalisti Bochumu sprava slovenský reprezentant Matúš Bero, Takuma Asano, Erhan Mašovič a brankár  Andreas Luthe sa tešia po úspešnom rozstrele.
Monumentálna záchrana Bochumu, zmazal trojgólové manko: Bero skóroval v rozstrele Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk