Dallas sa v dramatickej sérii ujal vedenia: Hrdinom trojgólový kat Robertson

Hokejisti Dallasu zvíťazili v noci na utorok v treťom zápase finále Západnej konferencie NHL na ľade Edmontonu 5:3 a v sérii sa ujali ...
  • Zdroj: TASR/AP

Hokejisti Dallasu zvíťazili v noci na utorok v treťom zápase finále Západnej konferencie NHL na ľade Edmontonu 5:3 a v sérii sa ujali vedenia 2:1.

Hetrikom sa v drese hostí blysol Jason Robertson, bol to jeho prvý trojgólový zápis v play off v kariére.

Edmonton mal po prvej tretine náskok 2:0, keď si gól i asistenciu pripísal Connor McDavid a svoje sumárne konto v play off zaokrúhlil na 100 bodov (33+67) v 64 zápasoch. Dallas však v druhej časti hry otočil skóre tromi gólmi v priebehu 3:33 min, keď dvakrát skóroval Robertson a po ňom aj Wyatt Johnston. Adam Henrique síce vyrovnal na 3:3, no Robertson v 52. minúte skompletizoval svoj hetrik a Miro Heiskanen potom spečatil víťazstvo hostí gólom do prázdnej bránky.

Ľubomír Pokovič (vľavo hore) je skúsený slovenský tréner.
Skúsený slovenský tréner o triumfe Čechov: Oni si osobnosti ctia, my si ich nevážime! Zobraziť článok

Za Oilers dal jeden gól Zach Hyman, ktorý je s 13 zásahmi líder tabuľky strelcov v play off. McDavid sa s 25 bodmi (4+21) dotiahol na čele produktivity na spoluhráča Leona Draisaitla (9+16), ktorý od začiatku vyraďovačky ťahal 13-zápasovú bodovú šnúru, no vyšiel naprázdno už v druhom stretnutí za sebou. V drese Dallasu zaznamenali Jamie Benn, Roope Hintz i Tyler Seguin zhodne po dve asistencie. Brankár Jake Oettinger predviedol 27 úspešných zákrokov.

Štvrtý zápas série je na programe v noci na štvrtok (2.30 SELČ) opäť na ľade Edmontonu.

Semifinále play off NHL

Finále Západnej konferencie - 3. zápas /na 4 víťazstvá/:

Edmonton Oilers - Dallas Stars 3:5

Góly: 3. Hyman (McDavid, Bouchard), 8. McDavid (Ekholm, Hyman), 40. Henrique (C. Brown) – 26. J. Robertson (Hintz, Seguin), 29. J. Robertson (Hintz), 30. W. Johnston (Stankoven, Benn), 52. J. Robertson (Seguin, Lindell), 59. Heiskanen (Benn)/stav série: 1:2/

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk