Najlepší brankár MS Lukáš Dostál je národný hrdina: Po zisku zlata porušil abstinenciu!

Český hokejový svet žije v eufórii po famóznom víťazstve na domácich majstrovstvách sveta! Národným hrdinom je brankár Lukáš Dostál (23), ...

Český hokejový svet žije v eufórii po famóznom víťazstve na domácich majstrovstvách sveta! Národným hrdinom je brankár Lukáš Dostál (23), ktorý svojimi bravúrnymi zákrokmi priviedol tím k zlatu. A potom porušil abstinenciu...

Fotogaléria

Talentovaný gólman tímu Anaheim Ducks, ktorý vyniká nielen na ľade, ale aj svojou disciplínou mimo neho, šokoval fanúšikov vyhlásením po finálovom zápase so Švajčiarmi. „Možno si jedno pivo dám, ale fakt iba jedno,“ povedal so smiechom pred novinármi.

Týmto priznaním spôsobil hotovú senzáciu, keďže je známe, že Lukáš alkohol zásadne nepije. Životný úspech je však nutné poriadne osláviť. „Neskutočné, nemám slov. Je neuveriteľné, čo sme dokázali. Na všetkých okolo z tohto tímu som ohromne pyšný. Hráčov, realizačný tím, úplne všetkých. Na toto v živote nezabudnem,“ dodal Dostál s lesklými očami plnými radosti.

Tento mladý brankár, ktorý už má na konte bronz z predminulého šampionátu, je pre český hokej veľkým prísľubom. Jeho výkony v bráne sú rovnako ohromujúce ako jeho skromnosť a pokora mimo neho. „Ja mám emócie, ale dokážem ich potlačiť. To je veľmi dôležité u brankárov za akéhokoľvek stavu. Keď bolo dvadsať sekúnd pred koncom a Kämpf dával do prázdnej, tak som vedel, že to dotiahneme. Prepukla potom obrovská radosť. Všetko zo mňa opadlo a vedel som, že sme majstri sveta,“ uzavrel Dostál.

Pocta aj od novinárov

Dostál, ktorý si na MS trikrát pripísal čisté konto, bol najlepší brankár turnaja a zároveň aj člen All-Star tímu. Rozhodli o tom akreditovaní novinári na turnaji. Najužitočnejším hráčom 87. MS sa stal švajčiarsky útočník Kevin Fiala.

Brankár: Lukáš Dostál (ČR)

Obrancovia: Roman Josi (Švaj.), Erik Karlsson (Švéd.)

Útočníci: Kevin Fiala (Švaj.), Dylan Cozens (Kan.), Roman Červenka (ČR)

Ľubomír Pokovič (vľavo hore) je skúsený slovenský tréner.
Skúsený slovenský tréner o triumfe Čechov: Oni si osobnosti ctia, my si ich nevážime! Zobraziť článok

Českí hokejisti pózujú s trofejou po výhre vo finálovom zápase Česká republika - Švajčiarsko.
Českí hokejisti majú dvojnásobný dôvod na radosť: Hráči dostanú miliónové odmeny! Zobraziť článok

Christian Karembeu a Adriana boli manželia 14 rokov.
Sklenaříkovej ex je v slzách: Hrozná tragédia! Dvojnásobná vražda v rodine Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk