Šatan o hokejových MS na Slovensku: Rozhodnutie padne už čoskoro!

V súvislosti s organizáciou svetového hokejového šampionátu v Českej Republike sa začalo intenzívne diskutovať o možnosti ďalšieho konania ...
  • Zdroj: TASR/Michal Runák

V súvislosti s organizáciou svetového hokejového šampionátu v Českej Republike sa začalo intenzívne diskutovať o možnosti ďalšieho konania hokejového sviatku na Slovensku.

FOTOGALÉRIA: Slováci dorazili do Bratislavy: Slafkovského pohodička v šľapkách

Naša krajina hostila šampionát naposledy v roku 2019, keď sa hlavnými dejiskami stali Bratislava a Košice. K návratu MS na slovenský ľad sa už vyjadril aj prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH), Miroslav Šatan.

„O rok sa bude kandidovať na rok 2029. Budeme sa rozprávať intenzívne, či sa môžeme zapojiť do kandidatúry sami alebo s niekým. Veci neboli seriózne diskutované, otvorené sú všetky možnosti. Zatiaľ nechcem rozdúchavať oheň nádeje,“ citoval Šatana prostredníctvom sociálnej siete X novinár Tomáš Prokop.

Hlavným problém by pritom mala byť nízka kapacita našich štadiónov. Zatiaľ čo do bratislavskej TIPOS Arény sa zmestí 10-tisíc fanúšikov, pri košickej Steel Aréne je to ešte o 2-tisíc divákov menej.

Ruské médiá dlho s reakciou nečakali.
Rusi po českom zlate zaútočili: Je to cirkus, bez nás nemá medaila hodnotu! Zobraziť článok

Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) aktuálne odporúča, aby malo ústredné dejisko minimálnu kapacitu 12-tisíc fanúšikov, pričom pri druhom štadióne by toto číslo malo byť aspoň 8-tisíc.

Jednou z možností by bola spoločná organizácia turnaja s jedným z našich susedných štátov, pričom v tejto súvislosti sa spomína napríklad kombinácia miest Bratislava - Brno.

Mladá tenistka z Bosny a Hercegoviny Katarina Trivič prehrala boj s leukémiou.
Smúti celá krajina: Náhle zomrela mladá tenistka († 21) Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk