Médiá reagujú na zlato Česka: Pastrňákova rana do srdca! Švajčiari majú obavy

Českí hokejisti získali titul majstrov sveta po 14 rokoch, keď doma v Prahe zdolali Švajčiarov 2:0. O rozhodujúci zásah sa postaral útočník ...
  • Zdroj: TASR/AP

Českí hokejisti získali titul majstrov sveta po 14 rokoch, keď doma v Prahe zdolali Švajčiarov 2:0. O rozhodujúci zásah sa postaral útočník Bostonu David Pastrňák (28).

FOTOGALÉRIA: Švajčiarsko - Česko

Švajčiarske médiá po prehre smútili, no vyzdvihli skvelé výkony svojho mužstva na MS. „Veľký boj zostal bez odmeny. Švajčiarsko sa vo finále muselo skloniť pred Českom," nadpísal denník Blick. „Sen sa rozplynul," znie titulok denníka Berner Zeitung.

Web denníka Neue Zürcher Zeitung v hodnotení zápasu vyzdvihuje silnú švajčiarsku obranu a výkon brankára Leonarda Genoniho, na ktorého „bolo znovu spoľahnutie". „V 50. minúte bol však aj Genoni prekonaný, keď po prihrávke obrancu Tomáša Kundrátka skóroval Pastrňák razantnou priamou strelou," opisuje server.

Blick píše, že Pastrňákova rana do švajčiarskeho srdca ukončila sny o zlate. „Hviezda NHL Pastrňák svojim gólom privádza publikum do prvej extázy," píšu. „Gól do opustenej brány potom spúšťa druhú vlnu eufórie. A robí z českej zlatej rozprávky skutočnosť".

Pred víťaznou ranou pritom podľa denníka Berner Zeitung v hale stúpal tlak. „S pribúdajúcimi minútami tretej tretiny sa zdalo, že Švajčiarsko má súpera tam, kde chce. Čím viac sa blížilo predĺženie v tomto bezgólovom zápase, tým väčší bol tlak na domáci tím.“

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk