David Pastrňák prekvapil sám seba: Nevedel som, že je vo mne toľko emócií

V troch zápasoch po prílete zo zámoria bodovo mlčal. Potom sa ale ozval v tom najdôležitejšom momente. Český útočník David Pastrňák (28) ...
  • Zdroj: SITA/AP

V troch zápasoch po prílete zo zámoria bodovo mlčal. Potom sa ale ozval v tom najdôležitejšom momente. Český útočník David Pastrňák (28) strelil vo finále proti Švajčiarsku víťazný gól, ktorý znamenal, že Česi sa po dlhých 14 rokoch stali majstrami sveta.

FOTOGALÉRIA: David Pastrňák

„Som nesmierne šťastný, pyšný na chalanov a teším sa na oslavy. Prišiel som do neskutočnej partie, chalani to pre mňa a Zachu urobili hrozne jednoduché. Som rád, že sme to zvládli, na zlatú medailu sme čakali dlho. Nemohlo to prísť v lepšej chvíli ako u nás na majstrovstvách,“ vravel Pastrňák po zápase pre ČT Sport.

V 50. min predviedli Česi nacvičený signál, po ktorom hviezda Bostonu tvrdou strelou otvorila skóre zápasu. „Chceli sme trochu pokojnejší priebeh, napokon rozhodol signál z buly. Som rád, že to vyšlo. Videli ste moju oslavu. Myslel som si, že sa po góle na kolená v živote nedostanem. Nevedel som, že sú vo mne tak veľké emócie,“ povedal Pastrňák pre Aktuálne.cz.

Českí hokejisti sa tešia z výhry 2:0.
Praha takmer padla! Česi ovládli domáci svetový šampionát Zobraziť článok

Po góle poslal David, ktorý v sobotu oslávil 28. narodeniny, bozk do hľadiska. „Bol pre celú rodinu. Nevedel som, kde presne sedí moja snúbenica s dcérkou. Vôbec som ju nevedel nájsť, až na konci zápasu sa mi to podarilo. Som tak šťastný, že som sa mohol ukázať doma,“ dodal Pastrňák.

Švajčiarsky brankár Leonardo Genoni (vpravo) a Lukáš Sedlák z Česka.
Švajčiarsko - Česko ONLINE: Česi sa stali majstrami sveta! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk