Syn športového moderátora Dušana Gabániho prehovoril o jeho stave: Otca čaká operácia srdca!

Stále je v nemocnici a čaká ho operačný zákrok! Legendárny športový moderátor Dušan Gabáni (77) pred pár týždňami nečakane skolaboval. ...
  • Zdroj: anc

Stále je v nemocnici a čaká ho operačný zákrok! Legendárny športový moderátor Dušan Gabáni (77) pred pár týždňami nečakane skolaboval. Stalo sa tak počas tenisovej partie so svojimi kamarátmi a odvtedy je v opatere lekárov.

FOTOGALÉRIA: Dušan Gabáni

Od jeho syna Michala sa nám podarilo zistiť detaily toho, ako na tom legenda našej žurnalistiky momentálne je. Dokonca ho v blízkom čase čaká operácia srdca...

Od kolapsu známeho športového moderátora prešlo už niekoľko týždňov. Náš portál zaujímalo, ako je na tom zo zdravotnej stránky. „Otec je stále hospitalizovaný v národnom srdcovo-cievnom ústave v Bratislave. Je pri vedomí, normálne rozpráva a komunikuje. Už nie je ani na jednotke intenzívnej starostlivosti, ale je na klasickom oddelení,“ povedal pre Šport24.sk jeho syn Michal Gabáni.

Ďalej prezradil aj to, že jeho otca čaká v dohľadnom čase náročná operácia srdca. „Momentálne čakáme na operáciu, ktorú mal podstúpiť už pred pár dňami. Musela sa však preložiť, pretože ešte nebol dostatočne silný a pripravený na to, aby ju absolvoval. Ani dnes vám však ešte neviem povedať, kedy presne ho budú operovať. Musí ešte nabrať sily. Pôjde o operáciu chlopne a následne mu budú robiť aj bajpas,“ pokračoval Gabániho potomok.

Známy televízny moderátor je momentálne hospitalizovaný v Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb v Bratislave. Jeho rodina a aj samotný Dušan Gabáni si nevedia vynachváliť starostlivosť, ktorá mu je poskytovaná. „Otec je na dobrom mieste, v dobrých rukách lekárov a zdravotného personálu. Aj týmto spôsobom by som sa chcel všetkým, ktorí sa o neho starajú, veľmi pekne poďakovať. Vážime si ich starostlivosť,“ dodal Michal Gabáni.

ŽIVOT MU ZACHRÁNIL DEFIBRILÁTOR

Známy moderátor Dušan Gabáni skolaboval koncom apríla priamo na tenisovom kurte počas partičky s kamarátmi. Ostal nehybne ležať a išlo mu dokonca o život. Prvú pomoc mu najskôr poskytol kondičný tréner Peter Lopata, ktorý sa v areáli TK Slovana Bratislava nachádzal. Úspešnú spoluprácu pri záchrane života zakončil správca kurtov, ktorý priniesol defibrilátor.

ilustračné foto
Obrovská tragédia: Záhadná smrť hviezdneho športovca (†30) Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk