V Česku zavládol absolútny ošiaľ: Výnimočné zmeny v krajine kvôli finále!

V Česku prepukol na začiatku mesiaca hokejový ošiaľ a postupom domáceho výberu do finále sa ešte niekoľkokrát znásobil! Naši západní ...
  • Zdroj: TASR/AP

V Česku prepukol na začiatku mesiaca hokejový ošiaľ a postupom domáceho výberu do finále sa ešte niekoľkokrát znásobil! Naši západní susedia zabojujú o zlato po prvý raz po štrnástich rokoch. V krajine sa preto dejú výnimočné zmeny.

FOTOGALÉRIA: Švédsko - Česko

Televízne stanice rýchlo menia svoje programy. Populárna stanica TV Nova vydala na sociálnych sieťach výnimočné oznámenie: „Český hokejový tím je vo finále majstrovstiev sveta. Aby ste im mohli fandiť a zároveň nezmeškali premiérovú epizódu obľúbeného seriálu Odznak Vysočina, výnimočne zaraďujeme v nedeľu o 20:20 reprízu Kriminálky Anděl."

Hokejový šampionát, ktorý vysiela verejnoprávna ČT Sport, totiž dominuje vo vysielaní. Viac ako dva milióny ľudí sledovalo sobotňajšie semifinále, v ktorom český tím triumfoval nad Švédskom výsledkom 7:3.

Šampionát tak zaujal celý národ. Štvrťfinále proti USA sledovalo 3,3 milióna divákov, čo z neho urobilo najsledovanejší športový prenos za posledných päť rokov. Nadchádzajúce finále o 20:20 proti Švajčiarsku, ktoré sa odohrá vo vypredanej O2 Aréne, by sa mohlo stať najsledovanejším zápasom nového tisícročia.

Hokejová horúčka sa dostala dokonca aj k prezidentovi Petrovi Pavlovi, ktorý sa v súčasnosti zotavuje z nehody na motorke. Na sociálnych sieťach vyjadril svoju podporu: „Celému tímu patrí veľká vďaka a uznanie. Postupom do finále na domácom svetovom šampionáte ste nám pripravili úžasný darček. Čo je viac? No... zlato! Tak veľmi držíme palce. Máte na to!"

OBCHODY ZATVÁRAJÚ SKÔR

Nadšenie sa neobmedzuje len na prenosy a sociálne siete. Ovplyvňuje aj obchodné operácie. Renata Maierl, hovorkyňa spoločnosti Kaufland (partner hokejového zväzu), naznačila rôzne možnosti podpory zamestnancov. „V túto chvíľu si interne odsúhlasujeme rôzné varianty podpory," povedala pre český Sport.cz.

Sieť supermarketov PENNY medzitým už oznámila, že v nedeľu o 19.00 h zatvorí svoje predajne. Generálny riaditeľ Florian Naegele vysvetlil: „Chceme, aby aj naši zamestnanci mali možnosť fandiť Davidovi Pastrňákovi, Romanovi Červenkovi, Lukášovi Dostálovi a ďalším českým hokejistom v boji o zlato. Preto sme sa rozhodli výnimočne zatvoriť naše predajne o 19.00 hod. Veríme, že naši zákazníci tento mimoriadny krok pochopia."

 

 

Legendárny slovenský hokejista Igor Liba.
Nádherný úspech! Sieň slávy svetového hokeja má ďalšieho Slováka Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk