Drsný výsmech z Česka: Mohol TOTO Smoleňák povedať o Slafkovskom a Nemcovi?

Z Česka zaznieva drsný výsmech na adresu slovenských reprezentantov Juraja Slafkovského a Šimona Nemca! Na mušku si ich zobral bývalý ...
  • Zdroj: koláž ŠČ (TASR)

Z Česka zaznieva drsný výsmech na adresu slovenských reprezentantov Juraja Slafkovského a Šimona Nemca! Na mušku si ich zobral bývalý český útočník a hráč Slovana Bratislava Radek Smoleňák.

FOTOGALÉRIA: Slafkovský MS 2024

Slovenským hokejistom spôsobovali veľké problémy extrémne teploty v Ostravar aréne počas skupinovej časti majstrovstiev sveta v Česku. Nekvalitný ľad, silná strata tekutín, dehydratácia, kŕče, nepríjemné pocity,... Juraj Slafkovský a Šimon Nemec patrili medzi najhlasnejších kritikov zo slovenského tábora. Slafkovský hovoril o otrasných podmienkach nehodných turnaja, akým sú majstrovstvá sveta. Nemec zas apeloval na organizátorov, aby s týmto problémom niečo robili.

Česi sa však na túto kritiku urazili a argumentovali, že okrem slovenských hokejistov sa na neznesiteľné teplo v ostravskej aréne nesťažoval žiadny iný tím. Faktom však zostáva, že lotyšský brankár Kristers Gudlevskis aj poľský gólman Tomáš Fučik po zápasoch proti Slovákom skončili v nemocnici. Gudlevskis schudol niekoľko kilogramov, Fučik zas počas tímovej večere po zápase odpadol. Okrem toho, Martin Pospíšil nedohral proti Lotyšom pre silné kŕče spôsobené silnou dehydratáciou.

V metre sedeli Nick Paul (otočená šiltovka) i Andrew Mangiapane (vpravo).
Netradičná príprava na boj o medaily: Kanaďania si po výhre so Slovákmi vyrazili do mesta Zobraziť článok

Napriek tomu si však bývalý český útočník a hráč Slovana Bratislava Radek Smoleňák robil drsný posmech zo slovenských reprezentantov v programe Bomby na ledu na O2 TV Sport. "V ostravskej skupine vznikol problém, hráči sa tam sťažovali na teplo, že niekedy behom zápasu si…," začal diskusiu na túto tému moderátor Richard Tesař, ktorému skočil do reči spomínaný Smoleňák: "Nie hráči, chlapci zo Slovenska…"

Juraj Slafkovský po príchode do Bratislavy
Slováci dorazili do Bratislavy: Slafkovského pohodička v šľapkách Zobraziť článok

"Ten problém malo viac tímov. Chceš ostať u Slovákov?," snažil sa to zahrať Tesař do autu a zachrániť situáciu. Ale rozbehnutého Smoleňáka už nedokázal zastaviť: "Šimon Nemec a ten Juraj Slafkovský. 20-roční chlapci sa sťažovali, že nemôžu hrať hokej, pretože je tam veľké teplo a majú mokré rukavice. Ja by som iba rád povedal, že hráč môže mať aj päť rukavíc a môže si ich striedať každé tri minúty. Chápem, že chlapci vyrástli v Humennom, či kde to… tak sú asi zvyknutí na iné podmienky," robil si posmech bývalý český reprezentant.

"My to máme takto, takže je mi to ľuto. Keď tak im dajte moje číslo, ja tam prídem a budem im do rukavíc fúkať, aby boli spokojní. Aby teda Juraj so Šimonom mohli podávať výkony. Budem im držať palce, aby im to vyšlo," dodal ironicky na záver.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk