Calzona pod Vezuvom končí: Reprezentáciu sleduje z dronu

Hoci sa oficiálna príprava slovenskej reprezentácie pred kontinentálnym šampionátom začne 31. mája, už teraz sa udržujú vybraní hráči ...
  • Zdroj: SITA/AP

Hoci sa oficiálna príprava slovenskej reprezentácie pred kontinentálnym šampionátom začne 31. mája, už teraz sa udržujú vybraní hráči v kondícii v tréningovom kempe v Šamoríne. Ten má pod palcom Marek Hamšík (36), keďže Francesco Calzona (55) má ešte povinnosti v Neapole. V ňom však končí a mysľou je vraj už na Slovensku. Tréningy si má pozerať z dronu.

Calzona nie je reprezentácii k dispozícii, keďže Neapol čaká v nedeľu posledné ligové kolo proti Lecce, v ktorom sa pokúsi ukončiť šesťzápasovú sériu bez víťazstva. „Je pod obrovským tlakom, výsledky nie sú pozitívne, ale zvláda to,“ myslí si Hamšík.

Nemá výsledky

Bol to práve bývalý kapitán našej reprezentácie, kto odporučil Calzonu pre Neapol. „Išiel tam s tým, aby mužstvo doviedol na pohárové miestenky. Žiaľ, je to tak, ako to je. Neapol výsledky nemá a v tomto smere je to naozaj zlé. Diváci a klub vždy čakajú najvyššie méty. Francesco určite odovzdal 120 percent, no ovplyvniť všetko nevie. Snažil sa dať mužstvu myšlienku, ale je to na hráčoch, čo predvedú na ihrisku,“ pripojil.

Zároveň potvrdil, že Neapol bude určite po sezóne hľadať trénera. „Povedal, že sa nevie dočkať reprezentácie a Slovenska, takže akonáhle skončí v Neapole, na druhý deň cestuje sem,“ dodal Hamšík, ktorý počas hráčskej kariéry pôsobil pod Vezuvom takmer 12 rokov.

Modelovaný zápas

Calzona si počínanie svojich reprezentačných zverencov v tréningových jednotkách v Šamoríne pozrie prostredníctvom záberov z dronu. „Sme tu päťčlenný realizačný tím, ktorý sa postará o chalanov zo všetkých stránok. Je to naozaj zaujímavé, nečakané. Vedeli sme však, že takáto situácia môže nastať,“ ozrejmil šéf kempu s tým, že v nedeľu ich čaká modelovaný prípravný zápas proti nováčikovi prvej ligy Komárnu.

Hráči v kempe

Brankári: Ľubomír Belko (Žilina), Dominik Takáč (Trnava)

Obrancovia: Peter Pekarík (Hertha), Matúš Kmeť (Trenčín), Marek Kristián Bartoš (Podbrezová), Patrik Leitner (Žilina), Sebastián Kóša (Trnava), Dávid Hancko (Feyenoord)

Stredopoliari: Artur Gajdoš (Trenčín), Juraj Kucka (Slovan), László Bénes (Hamburg), Máté Szolgai (Mezőkövesd), Jakub Kadák (Luzern), Dávid Ďuriš (Ascoli), Leo Sauer (Feyenoord)

Útočníci: Róbert Polievka (B. Bystrica), Róbert Boženík (Boavista), David Strelec (Slovan), Ľubomír Tupta (Liberec)

Odporúčame z TIVI.sk