Finále Ligy majstrov šokuje cenami: Za tie sumy sa dá kúpiť luxusné auto!

Finále Ligy majstrov vo Wembley, v ktorom sa budúcu sobotu stretnú giganti Real Madrid a Borussia Dortmund, odhalilo znepokojujúcu stránku ...
  • Zdroj: TASR/AP

Finále Ligy majstrov vo Wembley, v ktorom sa budúcu sobotu stretnú giganti Real Madrid a Borussia Dortmund, odhalilo znepokojujúcu stránku tohto športu.

Stránka Footballticketnet.com uviedla „najlepšie miesta" za 100 000 libier s ďalším rezervačným poplatkom 34 000 libier. Táto šokujúca suma nezostala bez povšimnutia, pričom FA aj UEFA začali riešiť problém online predaja vstupeniek.

Nie je to len finále Ligy majstrov, ktoré bolo poznačené. Tá istá stránka ponúka VIP vstupenky za 100 500 libier, vrátane všetkých poplatkov. Ďalšia stránka livefootballtickets.com sa môže pochváliť vstupenkami za 34 255 libier na Skybox, čím posúva hranice zneužívania fanúšikov.

 

Aj tento víkendový program vo Wembley, ktorý zahŕňa finále FA Cupu a finále play-off Championship, je obeťou premrštených cien. Na sobotňajšie manchesterské derby sa na stránke footballticketnet.com ponúkali miesta pre členov Bobbyho Moora za 13 400 libier, čo je takmer 35-násobok nominálnej hodnoty miesta prvej kategórie za 145 libier. Vstupenky, ktoré nie sú určené pre hostí, sa po pripočítaní vysokého rezervačného poplatku vyšplhali až na 5 025 libier.

 

Nedeľňajšie vstupenky sa nelíšia. Najdrahšie vstupenky na rozhodujúci zápas o postup medzi Leedsom a Southamptonom dosiahli na stránke footballticketnet.com hodnotu 3 685 libier, čo je výrazná prirážka oproti ich pôvodnej cene.

 

Právny postoj Spojeného kráľovstva je jasný: neoprávnený predaj vstupeniek na futbal je trestným činom. Nedávny prudký nárast aktivity predajcov vyvolal rýchlu reakciu úradov na základe správy denníka Mail Sport. Hovorca FA zdôraznil, že je dôležité nakupovať prostredníctvom oficiálnych kanálov, aby sa predišlo prípadným zákazom vstupu na štadión a znehodnoteniu vstupeniek. UEFA sa pridala k tomuto názoru a varovala, že porušenie podmienok predaja vstupeniek môže viesť k vážnym opatreniam voči porušovateľom.

 

Aj EFL vydala prísne varovanie pred neoprávneným predajom vstupeniek, pričom zdôraznila vážne dôsledky porušenia podmienok vstupu. Fanúšikovia, u ktorých sa nájdu nezákonne získané vstupenky, môžu čeliť nielen vykázaniu zo štadióna, ale aj právnym následkom.

Odporúčame z TIVI.sk