Šokujúce rozhodnutie: Hviezda Slovana odmietla hrať na EURO!

Zahrať si na vrcholnom medzinárodnom podujatí je snom každého športovca. O to prekvapujúcejšie sa javí rozhodnutie hviezdy Slovana Bratislava, ...

Zahrať si na vrcholnom medzinárodnom podujatí je snom každého športovca. O to prekvapujúcejšie sa javí rozhodnutie hviezdy Slovana Bratislava, ktorá odmietla pozvánku na EURO 2024.

Fotogaléria

Gruzínska futbalová reprezentácia sa prvýkrát v histórii prebojovala na EURO. K postupu pomohla aj dvojica opôr Slovana Bratislava - Jaba Kankava a Guram Kašia. Prvý menovaný však šokujúco odmietol pozvánku na európsky šampionát v Nemecku! Informoval o tom v príspevku na sociálnej sieti instagram.

Gruzínsko sa prebojovalo na EURO cez baráž, v jej finále porazilo Grécko. Zaistilo si tak miestenku v skupine s Tureckom, Českom a Portugalskom. Jaba Kankava sa však rozhodol, že pri historickej premiérovej účasti svojho tímu na EURO nebude. "Chcem, aby náš dosiahol v Nemecku najlepší možný výsledok, aby sme to opäť mohli osláviť s našimi fanúšikmi ako po postupe v Tbilisi," napísal 38-ročný Gruzínec na sociálnej sieti.

Na snímke zľava technický manažér tímu Giovanni Paolo de Matteis a asistent trénera Marek Hamšík počas tréningového kempu.
Kemp pod taktovkou Hamšíka: Calzonovi zasielame zábery z dronu Zobraziť článok

"Som rád, že som bol súčasťou tímu v semifinále a finále baráže a tým sa stal súčasťou historického úspechu Gruzínska. Chcem vám povedať o mojom rozhodnutí, ktoré sa zrodilo po marcových zápasoch, že ak by ma nominovali, na šampionát by som nešiel ako hráč, ale ako obyčajný fanúšik. Chcem poďakovať trénerskému tímu za marcovú dôveru aj za to, že mi dôverovali aj pri nominácii. Cítim veľkú podporu od tímu aj od fanúšikov," dodal Kankava.

Jaba Kankava, rovnako ako jeho krajan Guram Kašia, patrili v uplynulej sezóne medzi kľúčových hráčov belasých. Na Tehelnom poli im koncom júna vypršia kontrakty, no predpokladá sa, že budú pokračovať v belasom drese aj v nasledujúcej sezóne.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk