Tkachuk si po zápase počkal na Gudasa: Čo povedal českému bitkárovi?

Provokovali sa celý zápas. Český hokejový obranca Radko Gudas (33) chytil vo štvrťfinálovom zápase MS amerického kapitána Bradyho Tkachuka ...
  • Zdroj: SITA/AP

Provokovali sa celý zápas. Český hokejový obranca Radko Gudas (33) chytil vo štvrťfinálovom zápase MS amerického kapitána Bradyho Tkachuka (24) v jednom momente dokonca za krk.

FOTOGALÉRIA: USA - Česko

„Nemal som v pláne, že sa s ním budem od začiatku pošťuchovať, ale keď na mňa vyletí, tak je to jasné. To si ho vždy užijem. Už sa mi vyhrážal, že sa v zime pobijeme. Klasika,“ povedal po víťazstve Česka 1:0 Gudas pre Sport.cz.

„Je to súčasť hry. On hrá takto tvrdo, môj štýl je sa zasa tlačiť do bránky. Zaslúži si kredit,“ pochválil českého obrancu kapitán USA Tkachuk.

Českí hokejisti vo štvrťfinále narazili na USA.
Česi to dokázali: Po najtesnejšom výsledku vyradili USA! Zobraziť článok

„Presne tak, je to súčasť našej hry. Vždy do seba v zápase ideme. Na ľade je to niečo iné ako mimo neho,“ doplnil Gudas, ktorý po zápase so spoluhráčmi oslavoval postup do semifinále.

Fínsky brankár Emil Larmi (vľavo) bráni pred Švédom Isacom Lundeströmom v zápase štvrťfinále Švédsko - Fínsko.
Severské derby prinieslo drámu, Švédi do semifinále až po predĺžení Zobraziť článok

Zaujímavý moment nastal po stretnutí. V chodbe ku kabínam si Tkachuk počkal na českého obrancu a niečo si vysvetlili. „Pozhovárali sme sa o lete, aké bude. Nie, nebudem toto veľmi rozoberať,“ usmial sa Gudas.

Tkachuk je známy dôraznou hrou predovšetkým v okolí súperovho bránkovisku a predvádzal ju počas celého šampionátu. Tímu zároveň pomohol aj vysokou produktivitou, keď mal v ôsmich zápasoch bilanciu 7 gólov a 6 asistencií.

Česi sa na domácom šampionáte prebojovali do semifinále, čím splnili cieľ dostať sa do boja o medaily. "Pre nás je to ďalší schod. Znamená to pre nás úspešný turnaj, no prišli sme si pre niečo iné. Je to nádherný pocit a skvelé pre sebavedomie. Dokázali sme zvíťaziť v zápase proti hviezdam, no opakujem, toto nie je to hlavné, pre čo sme sem prišli. Ideme ďalej," zdôraznil Gudas.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk