Bude pokračovať alebo definitívne končí? Tréner Ramsay prehovoril o svojej budúcnosti!

Čo bude ďalej? Hlavný tréner Craig Ramsay (73) tesne po prehre 3:6 s Kanadou na MS priznal, že nie je pripravený rozprávať sa o svojom ...

Čo bude ďalej? Hlavný tréner Craig Ramsay (73) tesne po prehre 3:6 s Kanadou na MS priznal, že nie je pripravený rozprávať sa o svojom zotrvaní na lavičke slovenskej hokejovej reprezentácie.

Fotogaléria

Ako sám priznal, hlavný cieľ nášho tímu bol vyhrať celý turnaj a nie dostať sa iba do štvrťfinále. Celkovo však vidí žiarivú budúcnosť, hlavne pre mladíkov Juraja Slafkovského a Šimona Nemca.

Ako hodnotíte náš posledný zápas na MS?

-Štvrťfinále s Kanadou sa rozhodne neodvíjalo podľa našich predstáv. Robili presne to, čo sme od nich očakávali. Vyleteli na nás hneď od začiatku a útočili so štyrmi, niekedy aj všetkými piatimi hráčmi. Začiatok bol okej, no neskôr sme začali strácať puky a to vedel súper veľmi rýchlo využiť. Naša obrana a brankár boli pod obrovským tlakom. Práve vďaka nim, sme sa vrátili do zápasu a znížili na 1:2 po prvej tretine. Hrali sme proti skvelým hráčom. Možno sme mali hru viac zjednodušiť.

Celkovo ste so šampionátom spokojný?

-Celkovo som s týmto tímom veľmi spokojný. Keď sa však dostaneme do konfrontácie s veľkým favoritom, zrazu proti nemu hráme, ako keby to bol niekto iný. Detaily rozhodujú a rozhodli aj tentokrát. Viem, že to hovorím stále, ale je to tak. Oni sa držali detailov, my sme niekedy až príliš špekulovali a dostali sa do problémov.

Hlavný cieľ bol postup do štvrťfinále?

-Nie, hlavný cieľ  je vždy vyhrať celý turnaj. Boli sme nadšení z toho, že sme sa do štvrťfinále dostali a mohli sa merať s takým súperom ako je Kanada a ukázať svetu, čo v nás je. Dúfali sme však v lepší výsledok. Na chlapcov som ale hrdý. Vydali zo seba všetko! Niektorí sú celkom dosť doudieraný a išli cez bolesť , napriek tomu hrali. Zamrzela aj strata Pospíšila, ale na to sa nevyhovárame.

Chýbali možno skúsenosti?

-Nepovedal by som. Opäť, skôr to bolo o tých detailoch. Keď sme pod tlakom, snažíme sa vymyslieť dokonalé riešenie, no niekedy zabúdame, že teba proste len strieľať, lebo práve po strelách padajú góly. A keď nepadnú, tak sú tu vždy dorážky, po ktorých sa môžu diať dobré veci. Všetko je to o detailoch. Nechceme hrať so súpermi hokej hore-dole. Chceme získať puk, držať puk a strieľať puk...

V auguste nás čaká olympijská kvalifikácia, ako vidíte vašu budúcnosť na lavičke Slovenska?

-Predpokladám, že olympijskú kvalifikáciu absolvujem, aj keď som sa o tom ešte s Mirom Šatanom nerozprával. Nerád by som robil nejaké rozhodnutia pod tlakom emócii. Na to teraz nie je vhodný čas a mohol by som to oľutovať. O budúcnosti sa budeme rozprávať v budúcnosti.

Ste spokojný s vývojom našich mladých hviezd?

-Som priam nadšený z toho, ako sa naši mladíci v tíme vyvíjajú. Začínajú hrať vyspelý hokej, ktorý potrebujeme na to, aby sme ako tím boli konkurencieschopný na svetovej úrovni. Sme čoraz viac rýchlejší a celkovo vidím veľké zlepšenie z roka na rok. Dúfam, že udržíme správny smer s tým, čo sme začali robiť pred pár rokmi. V budúcnosti vidím preto veľa úspechov.

Vaša osobná predpoveď ohľadom Slafkovského a Nemca?

-Obaja budú hviezdy. Je na nich vidieť, že sa neboja zodpovednosti a chcú byť lídri. Ak tréner o niečo požiada, okamžite zdvihnú ruku. V budúcnosti to budú pre túto krajinu veľkí šampióni. Niekedy však na seba kladú až príliš veľký tlak, ale to sa urovná. Budú to skvelí, skvelí hráči!

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk