Slafkovský nechal emóciám voľný priebeh: Nie som na nikoho nas*atý, ale...

Servítku si nedával! Náš ofenzívny klenot Juraj Slafkovský (20) po prehratom štvrťfinále s Kanadou 3:6 na tohtoročných MS otvorene porozprával ...

Servítku si nedával! Náš ofenzívny klenot Juraj Slafkovský (20) po prehratom štvrťfinále s Kanadou 3:6 na tohtoročných MS otvorene porozprával o frustrácii na ľade, nevyužitých šanciach i svojej úlohe lídra.

Fotogaléria

Podľa vlastných slov, aj on sám od seba očakával osobne lepšie výkony, no nie každý šampionát vyjde podľa predstáv. Ako však priznal, ak niekedy ukazoval frustráciu na ľade, tak jedine preto, lebo túži vyhrávať a nie preto, že by bol na niekoho "nas*atý".

Prevládala v zápase s Kanadou nervozita?

-Nemyslím si, no je to dobrý a skúsený tím, ktorý vytrestá každú chybu. Síce sme na začiatku dostali rýchle dva góly, ale boli sme v zápase! Chceli sme si dokázať, že vieme hrať s každým. Dokázali sme to proti Amerike a chceli sme to aj dnes... Bohužiaľ to však nevyšlo.

Trafili sme aj nejaké tyčky, mali sme podľa vás dosť šancí?

-Vypracovali sme si dosť šancí, aj keď sme mohli viacej strieľať. Mali sme aj nejaké vyložené šance, ale sme ich nepremenili. Kanada je dobrý tím, vedia, ako to majú brániť.

Zblokovali ste nepríjemnú delovku Tavaresa, trafila vás do ruky?

-Áno, do ruky, ale pohoda. Na začiatku to chvíľu bolelo, ale v pohode som hral ďalej.

Keď sa ohliadnete za šampionátom, ako ho hodnotíte?

-Skupinu asi netreba hodnotiť, štvrťfinále bol pre nás najdôležitejší zápas a ten sme nezvládli. Rezonuje tá informácia, že som nedal gól, ale myslím, že som robil iné veci. Mohlo to byť však celkovo z mojej strany lepšie. Možno som aj ja sám čakal od seba viac. Nie každý šampionát je podľa predstáv. Darilo sa iným chlapcom, za čo som rád.

Je 20-ročný hráč ako vy schopný byť lídrom na takomto veľkom turnaji?

-Prečo nie? Ja som chcel byť líder a aj som sa to snažil v každom zápase ukázať. Aj keď som niekedy ukazoval na ľade frustráciu, tak to nebolo, že som bol na niekoho nas*atý alebo tak, ale proste som chcel vyhrať. Ja milujem vyhrávať.

V budúcnosti môže byť naša repre poriadne silná vďaka vašej generácii, súhlasíte?

-Áno, máme veľa mladších hráčov, ktorých skvele dopĺňajú tí starší, čo majú skúsenosti. Keď sa my mladí naučíme hrať veľké zápasy, tak to môže byť v budúcnosti dobré.

Čo vravíte na ten posledný kanadský gól?

-Prehodil ma...Čo mám na to povedať, ty kokso? Videl som ten puk, ale nechytil som ho.

Ako sa vám hralo pred takmer domácim publikom v Českej republike?

-Ja to mám rád, takže som si užíval každú sekundu na ľade. Mňa to ženie dopredu. Aj v Kanade máme veľký štadión, kde je veľa ľudí. Ja to milujem.

Chceli by ste, aby tréner Craig Ramsay pokračoval na reprezentačnej lavičke?

-Jasné, je to dobrý tréner, ale tieto rozhodnutia nechám na kompetentných. Dal mi šancu, keď som mal 16 rokov, za to mu budem vďačný do konca života.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk