Slovenskí hokejisti po vypadnutí neskrývali sklamanie: TOTO sú ich prvé slová

Slovenskí hokejoví reprezentanti v štvrtok podvečer ukončili svoju púť na MS 2024, keď v štvrťfinálovom dueli podľahli favorizovanej ...
  • Zdroj: Branislav Racko

Slovenskí hokejoví reprezentanti v štvrtok podvečer ukončili svoju púť na MS 2024, keď v štvrťfinálovom dueli podľahli favorizovanej Kanade 3:6. Po záverečnej siréne v pražskej O2 Arene preto neskrývali obrovské sklamanie. Pred novinármi hľadali slová len veľmi ťažko.

FOTOGALÉRIA: Kanada - Slovensko

Hlasy aktérov po zápase s Kanadou:

Marko Daňo, útočník: „Mrzí to. Nemyslím si, že tá Kanada bola od nás až tak odskočená, ale potrestala naše chyby a, bohužiaľ, my sme mali šance, ktoré sme nevyužili. V prvej tretine to výborne Regenda zahral na Kelemena, no obranca to nejakým zázračným spôsobom hokejkou chytil. Možno keby to padlo, bol by to úplne iný zápas. Následne sme inkasovali na 1:3 z rýchleho protiútoku a už to bolo náročné. Až do konca sme sa však nevzdali. Žiaľ, ideme domov."

Pavol Regenda, útočník: „Myslím si, že náš výkon nezodpovedal konečnému výsledku. Neustrážili sme si ten začiatok, Kanaďania nám dali rýchle góly a proti takémuto súperovi sa hrá ťažko. Dali sme do toho maximum, nemôžeme byť sklamaní, ale boli by sme radi, keby to skončilo inak."

Viliam Čacho, útočník: „Ťažko sa to hodnotí, škoda. Ja aj Miloš Kelemen sme tam mali veľké šance, keď sa so skóre ešte viac-menej niečo dalo urobiť, takže to mrzí. Možno keby sme ich premenili, vyzeralo by to inak. Súper bol asi o kúsok lepší a zaslúžene postúpil."

Martin Fehérváry, obranca: „Určite veľké sklamanie. Bohužiaľ, prehrali sme vo štvrťfinále, sezóna sa skončila a nedá sa nič robiť. Mali sme hrať lepšie a mohli sme dosiahnuť lepšie výsledky či už v základnej skupine alebo aj teraz."

Kanadský hokejista Jared McCann (vľavo) strieľa úvodný gól.
Žiadna senzácia sa v Prahe nekonala: Slovenskí hokejisti na šampionáte končia! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk