Doktor Lauko o zranení trénera Ramsayho: Craigova ľavačka už lepšia nebude

Zranenia netrápia len slovenských hráčov, ale problémy má aj hlavný tréner Craig Ramsay (73). Pozorným fanúšikom neušlo, že Kanaďan sa ...
  • Zdroj: Emil Vaško

Zranenia netrápia len slovenských hráčov, ale problémy má aj hlavný tréner Craig Ramsay (73). Pozorným fanúšikom neušlo, že Kanaďan sa v dejisku šampionátu pohybuje s bandážou na ľavej ruke, ktorú už využil aj na striedačke. Lekár reprezentačného tímu Pavol Lauko o tom prezradil viac.

FOTOGALÉRIA: Tréner Craig Ramsay

Ešte ako hráč odohral Ramsay v NHL za Buffalo Sabres viac ako tisícku zápasov, čo sa prejavilo na jeho zdraví. Už v príprave na šampionát sa objavoval s bandážou na ľavačke, ktorú potom nosil aj v dejisku majstrovstiev sveta v Ostrave. „Craig mal ľavú ruku už niekoľkokrát operovanú, pričom všetky zákroky podstúpil v Amerike. Naposledy absolvoval len doriešovací zákrok, no, žiaľ, stav jeho ruky je taký, že ho už nie je možné nejakým spôsobom zlepšiť,“ prezradil pre Šport24.sk doktor nášho reprezentačného tímu Pavol Lauko.

Tohtoročný šampionát je pre Ramsayho šiesty v pozícii hlavného trénera SR. Náš národný tím vedie od roku 2017, prvé majstrovstvá sveta s ním absolvoval v nasledujúcom roku v Kodani, kde jeho zverenci obsadili 9. miesto, rovnako ako o rok neskôr v Košiciach. Po pandemickom roku 2020 nasledovali MS 2021 v Rige, kde slovenský tím pretrhol smolu a po ôsmich rokoch postúpil do štvrťfinále. Finišoval na 8. mieste po tom, ako vo vyraďovačke prehral s USA 1:6. Rovnaké umiestenie dosiahol aj o rok v Helsinkách a v Tampere, kde vypadol vo štvrťfinále po prehre s domácim Fínskom (2:4). Vlani v Rige skončil na deviatej pozícii. Vo včerajšom štvrťfinálovom zápase podľahol Kanade 3:6.

Juraj Slafkovský sa sťažoval v Ostrave na matrace. Vyspal sa v Prahe lepšie?
Slafkovský nechal emóciám voľný priebeh: Nie som na nikoho nas*atý, ale... Zobraziť článok

Na snímke sprava kapitán Tomáč Tatar, Peter Cehlárik, tréner Craig Ramsay a Martin Faško-Rudáš.
Bude pokračovať alebo definitívne končí? Tréner Ramsay prehovoril o svojej budúcnosti! Zobraziť článok

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk