Slováci sú už v Prahe: Do hlavného mesta sa presunuli vlakom

Po dvoch týždňoch opustili Ostravu. Reč je o slovenských hokejistoch, ktorí majú za sebou účinkovanie na prebiehajúcom svetovom šampionáte v základnej B-skupine, ktorú odohrali v ostravskej aréne.

Fotogaléria
Zverenci trénera Craiga Ramsayho obsadili konečné štvrté miesto, preto museli dnes ráno odcestovať za štvrťfinálovým súperom Kanadou do hlavného dejiska turnaja Prahou.
 
Tím okolo kapitána Tomáša Tatara sa dostal na hotela po večernom utorkovom súboji so Švédmi okolo polnoci, ale hráči veľa času na oddych nemali. Museli sa totiž rýchlo zbaliť, pretože dnes ráno už opustili svoj doterajší domov. „Odchádzame z hotela ráno 8.30 h,“ dozvedeli sme sa z tábora našej výpravy. Zatiaľ čo náš tím prišiel do Ostravy autobusom, tak do českej metropoly Prahy sa presunul iným dopravným prostriedkom.
„Chalani idú vlakom. Rovnako sme sa aj my takto presunuli v roku 2004, keď sme sa sťahovali z Ostravy do Prahy,“ zaspomínal si šéf zväzu Miroslav Šatan.
 
 
Pre niektorých hráčov to isto bola príjemná zmena, bohvie, kedy naposledy cestovali vlakom hráči ako Juraj Slafkovský a spol… Slováci sa po presune do hlavného mesta ubytovali v hoteli Clarion a o 16.30 h ich čakal úvodný tréning v O2 aréne, kde zajtra o 16.20 h nastúpia na štvrťfinále proti favorizovanej Kanade.

Slovenskí hokejisti v stredu popoludní absolvovali tréning v pražskej O2 aréne, v ktorej očakávajú podporu približne 17-tisíc fanúšikov vo štvrťfinále proti Kanade. Do dejiska štvrtkového zápasu (od 16.20 h) sa presunuli vlakom a po prvom tréningu hovorili o odhodlaní zaskočiť favorita: "Bolo to veľmi príjemné. Očakávali sme, že by sme autobusom mohli zapadnúť v zápche, preto bol vlak najlepšia voľba," uviedol asistent trénera Peter Frühauf.
 

Obranca Šimon Nemec očakáva od Kanady podobný štýl hry než od USA, nad ktorými Slováci v základnej skupine zvíťazili 5:4 po predĺžení. "Myslím si, že tento štýl nám vyhovuje. Ak budeme hrať svoju hru, tak ich budeme trápiť. Vieme, čo máme hrať a verím, že sa to podarí. Sme správne nastavení," poznamenal Nemec, pre ktorého bude duel s Kanadou už tretí štvrťfinálový na MS.
 

Podľa Frühaufa bol stredajší tréning dôležitý z viacerých aspektov: "Potrebovali sme, aby hráči okúsili rozmery a priestory. Dĺžka a šírka ľadu môže byť rovnaká, no priestorové vnímanie môže byť iné. Takisto aj odrazy od mantinelov či ľad. Toto sme si dnes vyskúšali." Tréneri slovenského tímu nebudú mať vo štvrtok k dispozícii útočníka Martina Pospíšila, ktorý sa zranil v záverečnom zápase skupiny proti Švédsku (1:6) a turnaj sa pre neho skončil. "Nemalo by to byť niečo, čo by ohrozilo jeho kariéru, no na tomto turnaji nám už nepomôže. Je nám to ľúto, pretože bol dôležitý faktor v našom tíme a práve na súpera ako Kanada by mohol platiť. Nevadí, máme tu ďalších 13 skvelých útočníkov, ktorí sú pripravení zastúpiť ho a popasovať sa o semifinále," poznamenal Frühauf.
 

V zostave SR by už nemal chýbať Marek Hrivík, ktorý vynechal duel so Švédskom. "Vyskytla sa možnosť mať šancu na nejaké zotavenie. Zajtra však už určite budem hrať. Celý zápas bude o trpezlivosti. Vieme, akú kvalitu majú, budú chcieť hrať ofenzívne. Najmä im nemôžeme dovoliť prečíslenia, v ktorých sú silní," povedal Hrivík, ktorý vo štvrtok trénoval v elitnom útoku s Petrom Cehlárikom a Jurajom Slafkovským.
 

Slováci sú na prebiehajúcom šampionáte najslabší tím vo využívaní presiloviek, keď zatiaľ vyťažili iba jeden gól z 23 početných výhod. Slabá úspešnosť v kombinácii s absenciou Pospíšila podnietili trénerov k zmenám v presilovkových formáciách. Prvá trénovala v zložení Martin Fehérváry, Peter Cehlárik, Pavol Regenda, Juraj Slafkovský, Tomáš Tatar, v druhej figurovali Šimon Nemec, Marek Hrivík, Marko Daňo, Libor Hudáček a Matúš Sukeľ.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk