O osude zraneného Pospíšila je rozhodnuté: Tvrdá rana pred štvrťfinále s Kanadou!

Slovenská hokejová reprezentácia utrpela tvrdú ranu! Martin Pospíšil (24), ktorý bol jedným z najlepších útočníkov nášho tímu na tohtoročných ...

Slovenská hokejová reprezentácia utrpela tvrdú ranu! Martin Pospíšil (24), ktorý bol jedným z najlepších útočníkov nášho tímu na tohtoročných MS, si kvôli zraneniu z utorkového zápasu proti Švédsku nezahrá v kľúčovom štvrťfinálovom súboji s Kanadou.

Fotogaléria

Pospíšil utrpel zranenie počas záverečného stretnutia B skupiny so Švédskom, ktoré Slovensko prehralo vysoko 1:6. Tímoví lekári potvrdili, že jeho zdravotný stav mu neumožní pokračovať ďalej v kľúčovej fáze turnaja.

{{ poll.title }}

{{ question.text }}
  • {{ displayedQuestions > 1 ? 'Stránka' : 'Otázka' }} {{ currentPage }}/{{ totalPages }}
{{ question.text }}
{{ answer.text }}
{{ displayPercent ? Number(answer.percent).toFixed(2) + '%' : answer.votes }}
Hlasovalo: {{ poll.votes }}
Vyhodnotenie
Úspešnosť
{{ succeeded.percent }}%
Počet správnych odpovedí
{{ succeeded.count }}/{{ questions.length }}
Ďakujeme za vyplnenie dotazníka.

Útočník tímu NHL Calgary Flames nazbieral v siedmich dueloch sedem kanadských bodov za tri góly a štyri asistencie. S touto vizitkou patril celkom jednoznačne medzi naše najväčšie ofenzívne esá. Slovenská reprezentácia pod vedením trénera Craiga Ramsayho tak teraz bude musieť nájsť spôsob, ako sa vyrovnať s touto ťažkou stratou.

Štvrtkový štvrťfinálový zápas proti megafavoritovi z Kanady bude preto o to viac náročný. Nešťastná situácia tak otvára dvere pre ostatných hráčov, aby sa presadili a prevzali na seba zodpovednosť.

Pospíšil sa zranil v prvej tretine súboja so Švédskom, keď pri súperovej bránke stratil stabilitu a vrazil na mantinel. "Bolo to veľmi nepríjemné. Martin je dôležitá súčasť tímu, všetci ho majú radi," vyjadril sa Ramsay tesne po zápase.

Pospíšil ešte v utorok večer následne absolvoval vyšetrenia v nemocnici, ktoré nepotvrdili zlomeninu ani poškodenie šliach či svalov. V stredu ho však čakalo vyšetrenie magnetickou rezonanciou v Ostrave, ktoré definitívne vylúčilo jeho spôsobilosť nastúpiť do zápasu proti Javorovým listom.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk