Strelec jediného gólu Ivan: Chýbali nám sily...

Slovenská hokejová reprezentácia uzavrela účinkovanie v základnej B-skupine MS vysokou prehrou so Švédskom 1:6.
  • Zdroj: TASR/Michal Runák

Slovenská hokejová reprezentácia uzavrela účinkovanie v základnej B-skupine MS vysokou prehrou so Švédskom 1:6.

FOTOGALÉRIA: Slovensko - Švédsko

Zverenci trénera Craiga Ramsayho mali už pred duelom isté 4. miesto v tabuľke a vo štvrtok nastúpia v pražskej O2 aréne proti víťazom "áčka" Kanaďanom. Švédi vyhrali skupinu bez zaváhania a vo štvrťfinále si zahrajú derby s Fínmi.

V ďalších dvoch štvrťfinálových súbojoch nastúpia Švajčiari proti Nemcom a domáci Česi vyzvú výber USA. Slováci by mali hrať vo štvrtok v Prahe pravdepodobne v skoršom termíne o 16.20 h a Česi o 20.20 h, no program ešte musí potvrdiť direktoriát turnaja.

Ramsayho zverenci v utorkovom zápase držali krok s favoritmi len v úvodnom dejstve, ktoré prehrali 0:1. V druhom inkasovali tri góly a v treťom sa v podstate už len dohrávalo. Čestný úspech zaznamenal obranca Michal Ivan, pre ktorého to bol prvý gól na turnaji.

Radosť hokejistov Švédska po góle v zápase so Slovenskom na MS 2024
Trpká rozlúčka so skupinovou fázou! Slováci schytali od Švédov výprask Zobraziť článok

hlasy po zápase /TV JOJ/:

Lukáš Cingel, útočník SR: "Ťažko sa hodnotí zápas po takej prehre. Prvá tretina mala z našej strany ešte ako také parametre. V druhej sme prepadali a Švédi to vedeli rýchlo využiť. My sme začali bezhlavo lietať. Upustili sme od toho, čo sme chceli hrať. Musíme to teraz hodiť za hlavu, čo bolo bolo a musíme zapracovať na detailoch. Musíme hrať stále náš hokej a veriť tomu."

Marko Daňo, útočník SR: "Bol to náročný duel, zostava bola obmenená a niektorí chalani oddychovali. Bolo to náročné dať dokopy keď sa ešte niektorí zranili počas zápasu. Nebolo to také, ako sme si predstavovali. Verím, že sa všetci dajú dokopy na Kanadu. Švédi majú výborné mužstvo a predviedli kvalitu. Zabrali, keď mali."

Michal Ivan, obranca a strelec jediného gólu SR: "Bol to ťažký zápas. Chýbali nám sily, neboli sme aktívni. Hlavne v druhej tretine boli Švédi jednoznačne lepší. Som rád, že mi to tam padlo, ale ten gól nič neriešil. Myslím, že pred štvrťfinále sa musíme odraziť od prvých dvoch tretín zápasu s USA."

Libor Hudáček, útočník SR: "Ja sa na ten zápas teším, poriadne zregenerujem a pripravíme sa na Kanadu. Uvidíme, je to šport. Ku Švédom si povieme niečo teraz a hodíme to za hlavu. Vieme, že to nebolo ideálne, ale vedeli sme, že majú najlepšie mužstvo na turnaji. Musíme si veriť, bez toho to nejde. Pospíšil musí ísť na magnetickú rezonanciu, aj ja ju potrebujem."

Šimon Nemec, obranca SR: "Boli na vyššej úrovni, musíme sa s tým zmieriť, ale sme dosť rozumní na to, aby sme na to zabudli a išli ďalej. Proti Kanade chceme podať čo najlepší výkon."

Sprava Martin Pospíšil (Slovensko), brankár Filip Gustafsson a Victor Hedman (obaja Švédsko) bojujú pred bránou
Slovenskí fanúšikovia tŕpnu! Pospíšil po hrozivom páde nedohral Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk