O skvelú kulisu sa v Ostrave staral DJ Slavo: Divákov dostával do varu bezpečák z automobilky!

Zaujímavý koníček! Počas týždňa sa stará o bezpečnosť pri práci v jednej z najväčších slovenských automobiliek a po večeroch mixuje hudbu ...
  • Zdroj: Emil Vaško

Zaujímavý koníček! Počas týždňa sa stará o bezpečnosť pri práci v jednej z najväčších slovenských automobiliek a po večeroch mixuje hudbu na majstrovstvách sveta v Ostrave.

FOTOGALÉRIA: DJ Slavo

Reč je o dídžejovi Slavovi Ištocym (35), ktorý vytváral atmosféru na slovenských dueloch na prebiehajúcom šampionáte. Denníku Nový Čas prezradil, ako sa k tomu dostal, čo je jeho úlohou a aj to, či mu hudobný zoznam zostavili priamo naši hokejisti na čele s kapitánom Tomášom Tatarom…

Ako ste sa dostali k tomu, že budete robiť slovenského dídžeja na šampionáte v Ostrave počas našich duelov?

Celé to zastrešuje jedna česká produkčná spoločnosť, ktorá si vyberá dídžejov na toto podujatie, a ona si ma vyžiadala, že chce, aby som sa staral o hudbu a šou počas slovenských duelov. Je to pre mňa veľká pocta a zároveň aj ďalšia skúsenosť, pretože pozíciu dídžeja šou mám teraz prvýkrát. Mám, samozrejme, skúsenosti z iných športových podujatí - volejbal, basketbal, posledných päť sezón robím dídžeja v hokejovom Slovane a predtým aj na dueloch Bratislava Capitals.

Čo je vašou úlohou?

Mám na starosti nielen zvučky, ale mojou primárnou úlohou je robiť dídžeja šou. To znamená, že zabávať ľudí počas prerušenia či reklamných prestávok, aby sa aréna dostala do varu. Ľudia doslova bažia po tom, aby boli na kocke a videli sa. Je to zaujímavé, keď máte vo svojich rukách možnosť dostať plné hľadisko do tranzu. Užívam si to s nimi. Rovnako, že sa môžem ako Slovák tešiť s našimi fanúšikmi z víťazstiev nášho mužstva.

Ste počas zápasov na pľaci sám?

Nie, sme dvaja, vždy sú na pľaci tzv. programový DJ a DJ šou a vzájomne sa istíme. Hráme na dvoch hracích konzolách, ale máme v zálohe aj tretiu, keby sa, nedajbože, jedna pokazila. Je to istené, aby to všetko prebehlo bez problémov. Rovnako aj keď ide štátna hymna, tak aj vtedy je v zálohe iný server, kde hymna je stlmená v rovnakom čase, keby sa u nás niečo pokazilo.

Pesničky máte nariadené od organizátorov šampionátu, alebo vám slovenskí hráči dali svoj zoznam, čo chcú hrať počas rozcvičky či zápasov?

Áno, všetky krajiny dostali možnosť napísať si zhruba desať songov, ktoré chcú, aby sme im púšťali na predzápasovej rozcvičke a niektoré zahrali aj počas zápasov. Naši chalani si napríklad vyžiadali iba zahraničné songy, z ktorých vždy nejaké tri zahráme. Vyhoveli sme im v ich požiadavkách, nechceli sme do toho nejako zasahovať. Ale počas zápasov sú tam klasické pesničky ako Macejko, Nech, Bože, dá, Kandráčovci alebo Ego. Ide teda o známe hity, ktoré fanúšikovia poznajú a dostanú ich do varu.

Vy však máte aj svoje civilné zamestnanie. Čomu sa venujete?

Pracujem v bratislavskej automobilke ako bezpečnostný inžinier a práca dídžeja je moje veľké hobby.

Museli ste si na majstrovstvá sveta v Ostravy brať aj dovolenku?

Mám tolerantného šéfa, ktorý vie, čo popri robote robím, a vychádza mi v ústrety. Chápe, že reprezentujem aj firmu a najmä našu krajinu. Takže mi všetci kolegovia držia palce v robote. Ale, samozrejme, keď je zápas v týždni cez deň, tak si musím zobrať dovolenku.

Juraj si takto skontroloval vzhľad krátko pred fotením.
Slafkovský na tímovom fotení: Telefón, povedz, kto je najkrajší? Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk