Edmonton do finále konferencie: Draisaitl bodoval aj v 12. zápase

Hokejisti Edmontonu Oilers sa prebojovali do finále Západnej konferencie zámorskej NHL. V rozhodujúcom siedmom stretnutí 2. kola play ...
  • Zdroj: SITA/AP

Hokejisti Edmontonu Oilers sa prebojovali do finále Západnej konferencie zámorskej NHL. V rozhodujúcom siedmom stretnutí 2. kola play off zvíťazili na ľade Vancouveru Canucks 3:2 a sériu vyhrali 4:3 na zápasy.

Hostia rozhodli o triumfe troma gólmi v druhej tretine. Edmonton sa v konferenčnom finále stretne s Dallasom, prvý duel je na programe v noci na piatok (2.30 SELČ) na ľade Stars.

Oilers strelili všetky presné zásahy v prostrednej časti, keď sa postupne presadili Cody Ceci, Zach Hyman a v presilovej hre aj Ryan Nugent-Hopkins. Nemecký útočník Leon Draisaitl si pripísal asistenciu pri treťom góle, bodoval aj v dvanástom zápase vo vyraďovacej časti a s 24 bodmi (8+16) je najproduktívnejším hráčom play off. Vancouver v treťom dejstve znížil, keď skórovali Conor Garland a Filip Hronek. Canucks však v záverečnej power play bez brankára nedokázali pridať tretí gól a vynútiť si predĺženie.

Slovenskí hokejisti po prehre s Lotyšskom.
Zápas so Švédskom bude mať ostré grády: Na Slovákov vybehnú miliónové esá z NHL! Zobraziť článok

Edmonton je deviatym tímom v profilige, ktorý vyhral v play off minimálne 40 sérií. Od jeho vstupu do súťaže v ročníku 1979/80 je v tomto smere ligovým lídrom. Oilers postúpili do finále konferencie druhýkrát za uplynulé tri roky. Semifinále NHL štartuje v noci na štvrtok (2.00 SELČ), keď sa vo finále Východnej konferencie stretne New York Rangers s Floridou Panthers.

NHL - 2. kolo play off
semifinále Západnej konferencie - 7. zápas:
Vancouver Canucks - Edmonton Oilers 2:3

Góly: 52. Garland, 56. Hronek (Q. Hughes, E. Lindholm) – 22. Ceci (Kulak, Holloway), 26. Hyman (Bouchard, Nugent-Hopkins), 36. Nugent-Hopkins (Bouchard, Draisaitl)

/konečný stav série: 3:4, Edmonton postúpil/

dvojice semifinále play off NHL:
finále Východnej konferencie:
New York Rangers - Florida Panthers

finále Západnej konferencie:
Dallas Stars - Edmonton Oilers

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk