Slafkovský stále na MS nedal gól! Rady hokejových kanonierov: Ako zlomí strelecké prekliatie?

Už 12 slovenských reprezentantov skórovalo na tohtoročných MS. Ak odpočítame brankárov, ide o väčšinu kádra! Márne by ste však medzi ...
  • Zdroj: Norbert Skaličan, Branislav Račko

Už 12 slovenských reprezentantov skórovalo na tohtoročných MS. Ak odpočítame brankárov, ide o väčšinu kádra! Márne by ste však medzi nimi hľadali toho, od ktorého sme góly čakali najviac. Juraj Slafkovský (20) strelecky mlčal aj vo štvrtom stretnutí proti outsiderovi z Poľska. Čo by mal zmeniť podľa bývalých kanonierov?

Hokejka v záchode

Podľa majstra sveta z roku 2002 Mareka Urama (49) sú u každého hráča počas sezóny takéto krízy bežné. „Vidieť, že Juraj veľmi chce, snaží sa, ale nepadá mu to. Niekedy netreba vymýšľať, v jednoduchosti je krása. Je to klišé, ale je to tak. Je to mladý chlapec, je na neho upretá veľká pozornosť celého národa, veľké očakávania, ale musí byť trpezlivý,“ povedal.

Rodák z Liptovského Mikuláša verí, že keď dá náš najproduktívnejší hráč tejto sezóny NHL prvý gól, tak sa to rozbehne. „Mne v minulosti pomohlo aj to, že mi kustódi dali hokejku do záchoda a potom sa mi to začalo sypať,“ uviedol so smiechom bývalý kanonier.

Mariusz Czerkawski a Žigmund Pálffy
Prvý Poliak v NHL odhalil vtipnú príhodu s Pálffym: Ja nedávam góly na bicykli, vieš? Zobraziť článok

Fínsky spôsob

Podobnými menšími krízami si prešiel aj stále aktívny útočník Tomáš Záborský (36). „Keď som bol najlepším strelcom ligy vo fínskej lige, tak som mal pasáže, že som tri-štyri zápasy neskóroval. Vtedy mi tréner povedal múdru vec - sústreď sa na defenzívu, blokuj strely - a hneď v tom prvom súboji som dal dva góly,“ opísal severský recept.

Podľa vlastných slov myseľ sústredil na inú činnosť a v tom to bolo. „Je dobré, že Juraj sa dostáva do šancí, náš tím vyhráva a teraz jeho góly nepotrebuje. A verím tomu, že v tých kľúčových dueloch to zlomí a padne mu to tam,“ dodal hráč, ktorý v tejto sezóne obliekal dres Popradu.

Hokejisti Rakúska predvádzajú na MS 2024 skvelé výkony.
Ďalší neuveriteľný výkon Rakúšanov: Gólom v poslednej sekunde zdolali Fínov! Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk