Regenda sa po zápase kajal: Som rád že tím nedoplatil na moje sprostosti

Slovenskí hokejisti si na hokejových MS v Česku pripísali svoje tretie víťazstvo, keď výsledkom 4:0 porazili reprezentáciu Poľska.
  • Zdroj: ns

Slovenskí hokejisti si na hokejových MS v Česku pripísali svoje tretie víťazstvo, keď výsledkom 4:0 porazili reprezentáciu Poľska.

FOTOGALÉRIA: Slovensko - Poľsko
Prečítajte si pozápasové vyjadrenia hráčov, ktoré priniesla televízia JOJ Šport.

Peter Cehlárik (28), útočník slovenskej reprezentácie:

Ako by si zhodnotil dnešné víťazstvo?

Mali sme výborný vstup, no druhá tretina bola trochu slabšia, nemôžme podceňovať súboje a musíme do nich dávať viac. V tretej tretine sme sa však vrátili k dobrej práci a zápas sme uzavreli.

Čím to bolo, že sme stretnutie nedokázali rozhodnúť skôr? Bolo to mágiou brankára Fučíka?

Bolo to preňho určite ťažké dva zápasy po sebe, hral aj včera a napriek tomu chytal výborne. My sa musíme ďalej tlačiť do bránky, posledné dva góly padlý z dorážky a presne tak musíme hrať aj ďalej.

Prvá formácia sa konečne presadila, potrebovala možno práve takýto škaredý gól a rozviaže to elitnej formácii ruky do ďalších stretnutí?

Verím že áno. Myslím si, že máme ešte na oveľa viac a podľa mňa môžeme hrať lepšie. Musíme spolu viac komunikovať a ukázať sa.

Slovenský premiér Robert Fico.
Atentát na Fica zasiahol aj bývalých hokejistov: Prajeme skoré uzdravenie, znelo zo štúdia MS! Zobraziť článok

Čaká vás najdlhšie voľno v základnej skupine, 2 a pol dňa, ako ho strávite? Zistili ste už, čo vás čaká zajtra?

Možno bude nejaký tímový obed alebo večera s chalanmi, nič extra, hlavne si dobre oddýchneme a načerpáme energiu do ďalších zápasov.

Samuel Hlavaj (22), brankár slovenskej reprezentácie:

Gratulujeme k čistému kontu. Ako by si zhodnotil dnešný zápas?

Ďakujem. Povedal by som, že to bol ťažký zápas na hlavy, pretože sme vedeli že sme určite lepším tímom. Prvú tretinu sme mali výbornú, no neviem, čo sa stalo v tej druhej, opäť sme poľavili, čo nechceme aby sa nám stávalo v ďalších zápasoch.

Presne tak, prvá tretina bola výborná, potom nám streľba trošku odišla. Nepomohli sme si ani presilovkami, čo k tomu povedať?

Presilovkami sme si dnes nepomohli, avšak naopak sme veľa oslabení ubránili, oslabovková formácia bola výborná ako po celý turnaj. 

Pre brankára asi nieje jednoduché stáť v bránke, keď nemá veľa práce. Ty si to však zvládol a čisté konto určite poteší.

Lukáč je po atentáte na premiéra v šoku: Plačem už dve hodiny! Zobraziť článok

Poteší, ten zápas bol ťažký presne kvôli tomu, že tam nebolo veľa striel a nebolo sa čoho chytiť. Potom to už skúšali zo všetkého, aj spoza bránky, takže som musel byť stopercentne pripravený a sústredený na každú jednu strelu.

Dva dni voľna teraz pred ďalšími zápasmi určite prídu vhod. Sme druhí v tabuľke, to určite tiež poteší.

To je pekné, do konca skupiny však máme ešte veľa zápasov, takže sa nemôžeme na nič spoliehať, žiadna satisfakcia a pokračujeme ďalej.

Poľsko sme na MS naposledy zdolali pred 22 rokmi v roku 2002, keď sme sa nakoniec stali majstrami sveta. Tento rok by sme to mohli zopakovať.

To je ešte dlhá cesta, pôjdeme pekne krok po kroku a uvidíme, kam sa dostaneme.

Pavol Regenda (24) útočník slovenskej reprezentácie:

Ako by ste zhodnotili dnešný duel?

Myslím si, že sme zahrali to čo sme mali. Nedali sme im nejaké šance, ja som tam urobil zbytočné vylúčenia, ale inak nemali žiaden väčší tlak. Brankár dnes podržal, Tatarova päťka dnes podala výborný výkon, dali góly a za víťazstvo sme radi.

Hráči Slovenska a ich gólová radosť
Slováci prekvapenie nepripustili: Hlavaj proti Poľsku s čistým kontom Zobraziť článok

Tie zbytočné vylúčenia už ste sami naznačili. Smerom k ďalším zápasom sa tomu treba asi vyvarovať, pretože keď prídu kvalitnejšie tímy, mohlo by nás to mrzieť.

Dnes som mal trochu nervy (smiech). Ale nie, väčšinou to nerobím, boli tam nejaké situácie a nechal som sa trošku rozhodiť. Hlavne som rád, že sme nedostali gól a tím nepykal za to, že som urobil nejakú sprostosť. Musím sa z toho poučiť a ideme ďalej.

V druhej tretine to vyzeralo na laxnejší prístup, čím si to vysvetľujete?

Myslím si, že to mohlo byť spôsobené aj jednoduchším súperom, proti ktorému je ťažké udržať výkon, aj keď máme hernú prevahu, pretože začneme robiť hlúpe veci. Myslím si však, že sme ich nepustili do žiadnej gólovej šance, takže dnes sme to zvládli tak, ako bolo treba.

Nasledujú dva dni voľna. Čo všetko by ste počas nich chceli absolvovať? Predpokladám, že o hokeji asi nepadne ani slovo.

Určite áno, ten hokej treba trochu vypustiť a vyvetrať hlavu. Uvidíme, aký bude plán, pravdepodobne budeme mať nejakú tímovú večeru, čo bude fajn. Treba si poriadne oddýchnuť, pretože potom tam máme ďalšie náročné zápasy.

Hviezda tímu Juraj Slafkovský po návšteve reštaurácie v Ostrave nasadá do taxíku spolu so spoluhráčmi Golianom a Pospíšilom.
Takto relaxovali naši po skalpe USA: Aha, s kým sme načapali Slafkovského v taxíku Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk