Srdcia fanúšikov Montrealu si získal ďalší Slovák: Nie je na predaj?

Fanúšikovia Montrealu Canadiens si obľúbili počas MS v Česku ďalšieho slovenského hráča! Vedľa Juraja Slafkovského by si vedeli predstaviť ...
  • Zdroj: TASR - Michal Runák

Fanúšikovia Montrealu Canadiens si obľúbili počas MS v Česku ďalšieho slovenského hráča! Vedľa Juraja Slafkovského by si vedeli predstaviť Martina Pospíšila, ktorý je hráčom Calgary Flames.

FOTOGALÉRIA: Martin Pospíšil

Juraj Slafkovský je miláčikom fanúšikov Montrealu Canadiens. Ale ich lásku si počas majstrovstiev sveta v Česku získal aj ďalší slovenský útočník, menovite Martin Pospíšil! Niet divu, svojím nasadením, energiou, tvrdou hrou, skvelými hokejovými schopnosťami strháva svojich spoluhráčov k lepším výkonom, čo ocenil aj tréner Craig Ramsay. So šiestimi bodmi (2+4) je Pospíšil druhý na MS za Kanaďanom Connorom Bedardom (rovnako šesť bodov, vyššie je pre väčší počet strelených gólov - 5).

"Je Martin Pospíšil z Calgary dostupný? Je to jeden tvrdý a otravný typ hráča, ktorý sa dostal pod kožu každého v zápase proti USA. Tiež som si istý, že Juraj Slafkovský by ocenil ďalšieho Slováka v tíme Habs," píše fanúšikovský profil Montrealu /r/Habs na sociálnej sieti X.

 

 

Martin Pospíšil je zatiaľ najlepším slovenským hráčom na MS. Vytvoril údernú formáciu s Milošom Kelemenom a Pavlom Regendom, ktorá dokáže narobiť veľké problémy každému súperovi. Pospíšil sa zaskvel v zápase s Američanmi troma asistenciami, stihol sa aj pochytiť s kapitánom Bradym Tkachukom, ktorý ocenil kvality Pospíšila v rozhovore po zápase. "Je to kvalitný hráč. Nie je náhoda, že hrá v NHL, je tam z nejakého dôvodu."

Ľudia vo vedení Calgary Flames si veľmi dobre uvedomujú, aký poklad v Pospíšilovi majú. Napokon, v tejto sezóne sa z farmy dostal až do prvej formácie "plameňov" a podpísal nový dvojročný kontrakt s platom milión dolárov na rok. A je jasné, že Flames si tak skvelého hráča, navyše s výhodnou zmluvou, len tak nenechajú odísť.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk