Rusnák o Slafkovského formácii: Som z nich sklamaný, už by mali začať bodovať!

Slovenskí fanúšikovia čakali na hokejových MS bodovú smršť najmä od nášho prvého útoku, no svojimi fantastickými výkonmi ho doposiaľ ...
  • Zdroj: TASR

Slovenskí fanúšikovia čakali na hokejových MS bodovú smršť najmä od nášho prvého útoku, no svojimi fantastickými výkonmi ho doposiaľ zatieňoval ten tretí v zložení Miloš Kelemen (24), Pavol Regenda (24) a Martin Pospíšil.

FOTOGALÉRIA: USA - SR

Hrdinom duelu s USA sa stal dvojgólový Miloš Kelemen, ktorý rozhodol v predĺžení, keď umne tečoval strelu Šimona Nemca a asistenciu pri góle si pripísal aj Martin Pospíšil. Ten proti Američanom nahral celkovo na tri góly a s doterajšou bilanciou 6 bodov (2+4) bol po pondelňajšom programe najproduktívnejším hráčom šampionátu spoločne so Švajčiarom Romanom Josim.

Pospíšil zažíva vydarený šampionát a útočník Calgary patril v prvých zápasoch medzi najväčšie opory Slovenska. „Každý chce hrať s ním. Každý chce hrať ako on. Prináša do tímu správny prístup. Je to niečo, čo chceme od všetkých,“ chválil rodáka zo Zvolena aj tréner Craig Ramsay.

Útočník Calgary vytvoril po boku Kelemena a Regendu nebezpečné trio, ktoré dokáže narobiť problémy akejkoľvek obrane, o čom svedčí aj ich 11 kanadských bodov.

Pospíšila a jeho útok chváli aj legendárny Dárius Rusnák. „Musím sa priznať, že najlepším hráčom je Martin Pospíšil. Výborne hrá aj Libor Hudáček a na moje prekvapenie takisto Matúš Sukeľ. Chlapci chcú ukázať, že sú dobrí hokejisti a Regendovi s Kelemenom chýba málo, aby sa presadili v prvých tímoch NHL.

Ruské médiá dlho s reakciou nečakali.
Rusi poriadne vypenili počas MS v Česku: Vymazali nás z histórie! Zobraziť článok

Pospíšil však ukázal veľkú perspektívu, je to hráč, ktorý bojuje, nebojí sa a je produktívny, takže tento útok ma milo prekvapil,“ uviedol majster sveta z roku 1985 pre Šport24.sk.

Rusnákovi však, na druhú stranu, chýba väčšia produktivita od prvej formácie v zložení Cehlárik - Hrivík - Slafkovský. „Z prvého útoku som trochu sklamaný, že sa im až tak strelecky nedarí. Nemôžem povedať, že hrajú zle, len sa nevedia presadiť. Mali by už začať bodovať, pretože nám to chýba a aj fanúšikovia čakajú od nich zrejme viac na to, v akých súťažiach pôsobia.

Pridať musia najmä v koncovke,“ povedal bývalý útočník na rovinu a zároveň dodal, čo mu robí najväčšie vrásky z nášho tímu. „Trochu nám hapruje obrana. Cingel aj Kudrna sú vyložení bojovníci, nenápadní hráči, ale mali by im pomôcť aj ďalší. Obrana by sa mala viac zorientovať,“ dodal Rusnák.

Talentovaný Šimon Nemec má za sebou úspešnú premiéru v najlepšej hokejovej lige sveta.
Dojemné gesto: Hrdina Američanov poslal po zápase darček Nemcovmu otcovi! Zobraziť článok

Tretiu formáciu chváli aj Zdeno Cíger. „Bol by som blbý, keby som ich hanil, keď sa im darí. Môžeme sa len tešiť, že máme hráčov, ktorí to vedia zobrať na seba a rozhodnúť zápasy v správnej chvíli.

Sú to chlapci, ktorí sú správne drzí. Je vidieť, že to chcú a dokážu puk doslova dotlačiť do brány. Takíto hokejisti sú už dnes vzácni,“ povedal nám bývalý reprezentačný tréner.

Koľko bodov nazbierali útoky

Cehlárik - Hrivík - Slafkovský 6 bodov

Tatar - Cingel - Hudáček 7 bodov

Regenda - Pospíšil - Kelemen 11 bodov

Kudrna - Sukeľ - Faško-Rudáš 7 bodov

Bodovanie šampionátu 

1. Martin Pospíšil (SVK) - 6 bodov

2. Roman Josi (SUI) - 6 bodov

3. Andre Burakovsky (SWE) - 5 bodov

4. Connor Bedard (CAN) - 5 bodov

5. Kaspars Daugavinš (LAT) - 5 bodov

6. Yasin Ehliz (GER) - 5 bodov

7. Libor Hudáček (SVK) - 5 bodov

8. Nico Hischier (SUI) - 5 bodov

9. Marcus Johansson (SWE) - 5 bodov

10. Erik Karlsson (SWE) - 5 bodov

...

17. Miloš Kelemen (SVK) - 4 body

21. Šimon Nemec (SVK) - 4 body

* bodovanie po 13. máji

Ľubo Višňovský ide na štadión v Ostrave.
Legendy zhodnotili duel s USA: Najlepší zápas! Pozrite, čo kričali fanúšikovia na Višňovského Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk