Hudáček po tom lieta ako drak: TOTO si počas zápasu dávajú slovenskí hokejisti pod nos!

Povolený doping! Pri sledovaní hokejového šampionátu v Ostrave si pozorný fanúšik nielen v televízii, ale aj na tribúnach arény musel ...

Povolený doping! Pri sledovaní hokejového šampionátu v Ostrave si pozorný fanúšik nielen v televízii, ale aj na tribúnach arény musel všimnúť, že niektorí hráči privoniavajú počas zápasu k „zázračnej“ veci.

Fotogaléria

Následne pokrčia nosom, trošku ich strasie a po ľade lietajú ako odtrhnutí z reťaze. Svoj rituál má aj kouč Craig Ramsay (73), ktorý si zase pýta od kustódov cukríky...

Slovenskí hokejisti senzačne zdolali po bojovnom a kolektívnom výkone v pondelok na šampionáte silný výber USA 5:4 po predĺžení. Niektorým hráčom ku skvelým výkonom určite pomohla aj povolená látka, ktorú im počas duelov podávajú na striedačke kustódi.

O čo ide? „Je to čpavok, alebo teda amoniak, ktorý sa používa buď v servítkovej, alebo pukajúcej forme. Keď to puknete, začne to účinkovať a vtedy to dávame hráčom pod nos. Zháňame to z Ameriky, pretože u nás to nedostanete kúpiť,“ povedal pre Nový Čas kustód národného mužstva Marek Jenčík.

Nakopne ich to

Čo táto látka počas zápasu hráčom spôsobuje? „Ide o to, aby to hráčov nabudilo, keď cítia útlm. Ak si pričuchnú, tak ich to opäť nakopne. Niekto si dá viac, niekto menej. Čím bližšie ste nosom k tomu, tým je to silnejšie,“ pokračoval Jenčík.

Ruské médiá dlho s reakciou nečakali.
Rusi poriadne vypenili počas MS v Česku: Vymazali nás z histórie! Zobraziť článok

„Chalani si to dávajú zväčša pred začiatkom každej tretiny, no u mňa je to častejšie. Nebudem klamať, ak poviem, že si to dávam pred každým druhým striedaním. Mňa osobne to veľmi nabudí a potom lietam po ľade ako drak,“ povedal s úsmevom pre Šport24.sk útočník Libor Hudáček, u ktorého ide o bežnú prax aj na klubovej úrovni.

Pýta si cukríky

Aj kouč Craig Ramsay používa počas zápasov povolený doping. „Tréner si od nás pýta zase cukríky. Prevažne je to pred tretinami, ale stane sa, že zakričí aj počas stretnutia,“ doplnil kustód našej reprezentácie Marek Jenčík, ktorý pracuje pri mužstve už niekoľko rokov.

 

 

 

Ruské médiá dlho s reakciou nečakali.
Rusi poriadne vypenili počas MS v Česku: Vymazali nás z histórie! Zobraziť článok


.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk