Rusi poriadne vypenili počas MS v Česku: Vymazali nás z histórie!

Ruský hokej pre vojnovú agresiu na Ukrajine chýba na svetovom šampionáte od roku 2022, no doma turnaj stále pozorne sledujú.
  • Zdroj: TASR/AP

Ruský hokej pre vojnovú agresiu na Ukrajine chýba na svetovom šampionáte od roku 2022, no doma turnaj stále pozorne sledujú.

FOTOGALÉRIA: USA - SR

Rusov pobúrilo, že v grafike na obrazovke chýbala ich reprezentácia. Považujú to za úder pod pás, pretože Sovietsky zväz a neskôr Rusko majú dovedna 27 titulov majstrov sveta.  „Je ťažké si predstaviť, že by niekto v IIHF mohol skutočne zabudnúť na jeden z najsilnejších tímov svetového hokeja. Nie, toto vyzerá ako zámerné vymazanie tímu ZSSR/Rusko z histórie,“ píše tamojší hokejový web championate.com. „Je to lož. Česi a Švédi sa k zlatým medailám ZSSR a Ruska ani len nepriblížili,“ zúri ďalej novinár v texte.

Žurnalista sa obrátil aj na prezidenta IIHF Luca Tardifa, prečo v grafike chýbalo Rusko. Šéf federácie ale nereagoval. „V IIHF sa prejavujú ako klauni a pokrytci. Nie sú schopní brániť hodnoty športu a hokeja ako zjednocujúceho činiteľa a nie ako miesta pre diskrimináciu z akéhokoľvek dôvodu,“ uviedol ruský web.

Ľubo Višňovský ide na štadión v Ostrave.
Legendy zhodnotili duel s USA: Najlepší zápas! Pozrite, čo kričali fanúšikovia na Višňovského Zobraziť článok

Slovenský hokejista Juraj Slafkovský (vľavo) a kazašský hokejista  Artem Koroľov počas zápasu základnej B-skupiny Slovensko - Kazachstan .
Slafkovský o provokáciách Američanov: Nechápu, že tu to funguje inak ako v NHL Zobraziť článok

Hlavaj si vďaka jeho famóznym zákrokom prevzal cenu pre najlepšieho hráča.
Hrdina Hlavaj bol po zápase s USA doslova v tranze: Uletel som, keď sa začalo diať TOTO! Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk