Bývalý obranca Boris Valábik si zobral na mušku Slafkovského: Toto by v NHL nemohol spraviť!

Po zápase bol na pretrase. Po víťazstve Slovenska nad Kazachstanom (6:2) sa hovorilo o slovenskej najväčšej hviezde Jurajovi Slafkovskom ...
  • Zdroj: Koláž ŠČ/Norbert Skaličan

Po zápase bol na pretrase. Po víťazstve Slovenska nad Kazachstanom (6:2) sa hovorilo o slovenskej najväčšej hviezde Jurajovi Slafkovskom (20). Bývalá draftová jednotka NHL sa dostala do potýčky s Tamirlanom Gaitamirovom (23), potom nasledovalo nevhodné gesto Juraja a to samozrejme nemohlo ujsť novinárom a ani fanúšikom.

Bývalý obranca a momentálne spolukomentátor ale na druhú stranu povedal, že ani jemu sa správanie nášho útočníka nepáčilo. Má však na to svoje dôvody. 

„Má 20 rokov a je pod obrovským tlakom médií - v dobrom aj v zlom. Nebol to dobrý pohľad na Juraja a v dueloch s Nemeckom a Kazachstanom sa možno na ľade cítil ako najväčšia hviezda a jednotka draftu. Tak sa na neho pozerá aj množstvo ľudí. Na rovinu, takéto gestá sa k jednotke draftu nehodia, keďže ho sledujú mnohé deti, pre ktoré je už teraz vzorom a toto by v NHL nemohol spraviť. Urobil to preto, lebo vie, že je pod drobnohľadom a chcel demonštratívne ukázať, že sa nenechá rozhodiť, hoci sa rozhodiť nechal,“ povedal Valábik pre Šport24.sk.

Marián Hossa s rodinou prišli podporiť Slovensko v zápase proti Kazachstanu na MS 2024
Duel proti Kazachstanu si užila aj slovenská legenda: Hossa neskrýva nadšenie zo zloženia tímu! Zobraziť článok

Čo myslel Valábik tým, že v NHL by toto Slafkovskému neprešlo? „Sú to také nepísané pravidlá. Nikde nemáte napríklad napísané, že hráč musí ísť na bicykel a rozcvičku dve hodiny pred zápasom, ale je to súčasť profesionality. Sú to veci, ktoré sa naučíte, len vám ich niekto musí ukázať, ako sa máte správať. Aj jeho spoluhráč z Montrealu Cole Caufield by mu určite povedal, aby to nerobil, že to nevyzerá dobre. Je iné hrať proti Kazachstanu a iné proti USA, kde bude mať proti sebe Caufielda ako svojho klubového mentora a kde je ešte stále o niečo viac kvalitnejších hráčov, ako je Juraj. Nerobil by som však z toho žiadnu tragédiu, gestikulácie síce nevyzerali dobre a nemal som to ako hráč rád ani ja, no Slafkovský nie je prvý ani posledný, kto to spravil,“ pokračoval v rozhovore pre Šport24.sk Valábik, ktorý v Ostrave pôsobí ako expert Českej televízie.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk