Bývalý obranca Boris Valábik si zobral na mušku Slafkovského: Toto by v NHL nemohol spraviť!

Po zápase bol na pretrase. Po víťazstve Slovenska nad Kazachstanom (6:2) sa hovorilo o slovenskej najväčšej hviezde Jurajovi Slafkovskom ...
  • Zdroj: Koláž ŠČ/Norbert Skaličan

Po zápase bol na pretrase. Po víťazstve Slovenska nad Kazachstanom (6:2) sa hovorilo o slovenskej najväčšej hviezde Jurajovi Slafkovskom (20). Bývalá draftová jednotka NHL sa dostala do potýčky s Tamirlanom Gaitamirovom (23), potom nasledovalo nevhodné gesto Juraja a to samozrejme nemohlo ujsť novinárom a ani fanúšikom.

Pri odchode na trestnú lavicu ukázal Slafkovský Tamirlanovi gesto, aby nevyplákaval a pozrel sa na skóre. 

Celá situácia sa odohrala za stavu 4:1 pre Slovensko v druhej tretine. Slafkovský sa v útočnom pásme po odpískaní dostal do konfliktu s robustným obrancom Kazachov a ich roztržka pokračovala aj na trestnej lavici. Hoci k pästnej výmene nakoniec nedošlo, Tamirlan Gaitamirov sebavedomo vyhlásil, že bitka by mala jasného víťaza.

 „Každý videl, ako to bolo. Skončil by zle, keby sme zhodili rukavice. Je skvelý hráč, ale chýba mu rešpekt. Gestá z jeho strany boli úplne zbytočné, v tom ma sklamal,“ povedal obranca Barysu Astana sportweb.pravda.sk.

FOTOGALÉRIA: Slafkovský po šarvátke

Slovenský útočník po stretnutí priznal, že samotné gesto s vyplakávaním si mohol odpustiť, no Juraj dodal, že so zhodením rukavíc nemá najmenší problém. „Skočili na mňa traja, len tak sa nenechám,“ zareagoval Juraj a aj tréner Craig Ramsay po víťazstve hovoril o tom, že sa s ním porozprávajú.

 „Juraj je mladý a verí svojim schopnostiam. Budeme sa s ním baviť, aby sme sa uistili, že sa zameriava správnym smerom. Ale nie je to len o ňom. Máme viac hráčov, ktorí hrajú na hrane a my potrebujeme, aby svoje emócie kontrolovali,“ povedal Ramsay a podľa Borisa Valábika zareagoval tréner Slovákov veľmi dobre, keď rozložil tlak a odľahčil bremeno ležiace na Slafkovskom.

Marián Hossa s rodinou prišli podporiť Slovensko v zápase MS proti Kazachstanu.
Vzácna podpora v hľadisku: Slovákom fandí trojnásobný víťaz Stanley Cupu Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk