Marek Hamšík prišiel o zápas s Kazachstanom: Svoje prvé MS sledoval v aute!

Mal to byť premiérový zážitok. Bývalý futbalista Marek Hamšík (36) sa tešil, že si v Ostrave ako fanúšik vychutná svoje vôbec prvé hokejové ...

Mal to byť premiérový zážitok. Bývalý futbalista Marek Hamšík (36) sa tešil, že si v Ostrave ako fanúšik vychutná svoje vôbec prvé hokejové MS. Vďaka Richardovi Lintnerovi a projektu Slovenský dom dostal lístky pre seba i svojich dvoch synov Christiana (14) a Lucasa (12) na zápas s Kazachstanom.

Fotogaléria

Hamšík však nakoniec do dejiska šampionátu kvôli rodinným problémom nestihol prísť včas a zápas zmeškal. Napriek tomu sa jeho chlapci nadchli sledovaním gólového uragánu 6:2, zatiaľ čo Marek počúval dianie len cez rádio v aute.

Zápas s Kazachstanom ste nestihli, čo sa stalo?

-Nevidel som ho, ale počúval som ho celý čas v rádiu v aute. (smiech) Mal som prehľad. Som vďačný Rišovi Lintnerovi za lístky. Pre chlapcov to bol zážitok a hokej si veľmi pochvaľovali. Na šampionáte som mal byť vôbec po prvýkrát. Z rodinných dôvodov mi to ale, bohužiaľ, nevyšlo. Ešte však bude šanca sa vrátiť.

Aký máte vôbec vzťah k hokeju?

-Ako každý Slovák. Keď sú MS v hokeji, tak to sledujem a som fanúšikom nášho národného tímu.

Pochádzate z Banskej Bystrice, odkiaľ sú aj mená ako Handzuš, Zedník či Surový... Boli ste si niekedy spolu zahrať hokej?

-Áno, bol som si s nimi dvakrát zahrať hokej. Bolo to ale skôr také kamarátske. Hral som Mišom Handzušom, aj s Rišom Zedníkom.

V mladosti vás hokej nelákal?

-Jasné, my sme boli ešte tá generácia, ktorá vyrastala na ulici, takže v lete sa hral futbal a v zime hokej. Dilemu som však nemal. Hokej som robil vždy len popri futbale.

Očakávania sú tento rok veľké, podaril sa podľa vás vyskladať medailový tím?

-Očakávania sú veľké. Super to vyskladali, nakoľko veľa hráčov prišlo z NHL. Je šanca určite niečo dosiahnuť, aj keď šport je nevyspytateľný. Snáď to dobre dopadne.

Môže sa stať, že vaši chalani teraz za vami prídu s tým, že idú hrať hokej?

-To si myslím, že nehrozí (smiech).

Za necelý mesiac máme aj EURO, ako vnímate to, že sme sa tam dostali?

-Je to skvelé! Vo futbale to nie je ako v hokeji, kde sú MS každý rok. EURO je každé štyri. Som veľmi rád, že sa tam Slovensko podarilo prebojovať tretí krát po sebe. To sa podarilo málo štátom v Európe.

Pôjdete tam v pozícii akej ste, alebo budete trebárs už na trénerskej stoličke?

-To nie. Som veľmi vďačný trénerovi za to, že môžem byť v realizačnom tíme. Vidieť futbal z druhej strany je niečo úplne odlišné, ako byť hráč. Snažím sa nasávať skúsenosti, lebo trénerstvo ma baví.

Šance našich futbalistov vidíte ako?

-Šanca tam je. Favorit skupiny je Belgicko. Ukrajinu si nikto neprial, lebo je to veľmi kvalitný a nepríjemný súper. Spravíme všetko pre to, aby sme postúpili zo skupiny.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk