Vinco Lukáč verí, že sa draftová jednotka otrasie: Juraj je pod tlakom, preto je nervózny!

Slovenským hokejistom vstup do šampionátu nevyšiel podľa predstáv, keď v piatok podľahli Nemecku 4:6. Viacerí hráči boli po stretnutí ...
  • Zdroj: TASR

Slovenským hokejistom vstup do šampionátu nevyšiel podľa predstáv, keď v piatok podľahli Nemecku 4:6. Viacerí hráči boli po stretnutí sebakritickí, keď so svojím výkonom nebol spokojný ani Juraj Slafkovský (20).

Jeden z lídrov nášho tímu mal však ťažké srdce na rozhodcov, ktorým adresoval počas stretnutia viacero štipľavých slov, ktoré sa šírili sociálnymi sieťami. Mnohí priaznivci sa tak obávali, či nedostane dodatočný trest.

FOTOGALÉRIA: Vinco Lukáč verí, že sa draftová jednotka otrasie

Slováci si po prvom góle Nemecka v presilovke vyžiadali trénerskú výzvu, tá však nebola úspešná a dostali ďalší dvojminútový trest, po ktorom inkasovali druhýkrát. Ťažké srdce na mužov v čierno-bielom nemali len priaznivci, ale aj samotní hráči. V mixzóne sa na ich výkon posťažoval aj Juraj Slafkovský. „Nemyslím si, že zobrať výzvu bol risk. Pretože ak hráč stojí v bránkovisku a sekne do gólmana, tak to je potom chyba rozhodcov. Ale, bohužiaľ, tí sú zlí všade,“ skritizoval rozhodcov jeden z lídrov nášho tímu.

Útočník Montrealu si v 3. tretine odsedel dve minúty za hrubosť po boku Martina Pospíšila, keď kamery zachytili, ako Slafkovský v slovenčine penil už na trestnej lavici na rozhodcov. Video sa okamžite šírilo sociálnymi sieťami a viacerí bez problémov dokázali odčítať z pier slovenskej hviezdy, čo adresovala arbitrom. „To sú do pi*i tak na pi*u rozhodcovia, že to som v živote nevidel. Bu*erant jeden, bu*erant druhý,“ vylial si Juraj nahromadené emócie a Pospíšil po jeho boku sa len pousmial.

Slafkovského slová zostali, našťastie, bez reakcie, no mnohí fanúšikovia sa pýtali, či mu od disciplinárky nehrozí dodatočný trest. Šport24.sk vo svojej reportáži zisťoval ako sa veci naozaj majú. „Sú to bežné veci, keď príde hráč na trestnú a potrebuje sa odreagovať, tak nejaké slová padnú, ale pokiaľ to nie je urážka rodiny, alebo nepovie rozhodcovi, že ho po návrate na ľad napadne, tak sa to proste nerieši. A ešte keď to bolo navyše v slovenčine,“ povedal pre portál Šport24.sk dlhoročný rozhodca a člen Komisie rozhodcov SZĽH Peter Jonák.

Ak by aj disciplinárka v podobnom prípade chcela zasiahnuť, realizačný tím by o prípadnom dodatočnom treste už vedel dávno a Slafkovský by tak proti Kazach-
stanu nehral. „Ak by toto prichádzalo do úvahy, tak by sa to už vedelo, pretože disciplinárka zasadne hneď po zápase alebo na druhý deň, ktorý sme my však mali voľný. Tím by o tom vedel už 24 hodín. Takýmito emočnými výbuchmi sa však nezvyknú zaoberať,“ dodal pre Šport24.sk dodal Jonák.

Andrej Danko s priateľkou sledovali zápas proti Kazachstanu v spoločnosti Miroslava Šatana
Šatan mal zaujímavú spoločnosť: Aha, ako fandil Danko so svojou misskou! Zobraziť článok

Podľa legendárneho útočníka Vinca Lukáča svoje zohrali najmä emócie a tlak. „Nikto nečakal, že prehráme. To si mysleli aj hráči, ale majstrovstvá sveta sú niečo iné, tam to musíte ukázať aj na ľade. Sú v tom emócie, nervozita a nikto nečakal, že budeme prehrávať celý zápas. Je to zároveň veľká zodpovednosť a určite bol Juraj nervózny, lebo všetky zraky sú upreté naňho. Je pod tlakom, veľa sa o ňom píše a má veľkú zodpovednosť. Musí sa z toho dostať, lebo chce byť platným hráčom a veci mu nevychádzali tak, ako si želal,“ uviedol pre Šport24.sk.


Skritizovali ho aj Švédi

Slafkovský rozhodcov kritizoval aj v rozhovore pre švédske médiá a jeho slová si všimol bývalý brankár či tréner gólmanov Erik Granqvist. „Očividne nevie prijať prehru. Kto robí hlúpe veci, ako mnohí z nich aj urobili, bude vylúčený. Namiesto obviňovania iných by sa mal pozrieť do zrkadla,“ citoval ho web aftonbladet.se.

V NHL platia pokuty

Najlepšia liga sveta sa neriadi pravidlami IIHF a diskusie s rozhodcami či nebodaj vulgarizmy na ich adresu sú pozorne sledované disciplinárnou komisiou. Tréneri Toronta a Buffala dostali v tejto sezóne pokutu 25 000 dolárov v rovnakom stretnutí za neprofesionálne správanie voči arbitrom.

Slovenský hokejista Martin Pospíšil strieľa úvodný gól počas zápasu základnej B-skupiny Slovensko - Kazachstan.
Prvé víťazstvo Slovákov na šampionáte, suverénne zdolali Kazachstan Zobraziť článok

Choď sa vyplakať!

Slováci vybojovali v nedeľu na MS svoje prvé víťazstvo. Kazachstan rozdrvili dominantným pomerom 6:2. Slafkovský pri tom opäť nervózne úradoval, keď odštartoval mastenicu s obrancom Kazachov Tamirlanom Gaitamirovom. Po potýčke následne súperovi signalizoval, aby sa išiel vyplakať.

Šatan: Zmobilizovali sme sa

Radosť po gólovom uragáne s Kazachmi neskrýval ani šéf SZĽH Miroslav Šatan. „Po prvom zápase sme sa zmobilizovali a boli sme viac koncentrovaní. Hrali sme naozaj bojovne a bolo vidieť, že sme ten zápas chceli viacej vyhrať my,“ zhodnotil na rovinu.

Gesto Juraja Slafkovského po šarvátke
Slafkovského gesto hitom internetu: Čo plačeš? Pozri na skóre! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk