Prvé víťazstvo Slovákov na šampionáte, suverénne zdolali Kazachstan

Prvé víťazstvo! Slovenskí hokejisti si napravili po piatkovej prehre s Nemeckom chuť a na svetovom šampionáte v Česku získali prvé tri ...
  • Zdroj: TASR/AP

Prvé víťazstvo! Slovenskí hokejisti si napravili po piatkovej prehre s Nemeckom chuť a na svetovom šampionáte v Česku získali prvé tri body. V druhom zápase v ostravskej skupine B zdolali jednoznačne Kazachstan.

FOTOGALÉRIA: Slovensko - Kazachstan

Zverenci trénera Craiga Ramsayho začali duel skvele. V 12. min otvoril skóre po drážke Pospíšil, keď dorazil Nemcovu delovku. Už o 34 sekúnd sme viedli 2:0, keď Faško-Rudáš tečoval strelu.

Online prenos zo zápasu Slovensko - Kazachstan.
ONLINE: Dokonalý revanš! Strelnica Slovákov proti Kazachstanu Zobraziť článok

V 18. min sa v úniku dvoch hráčov Sukeľ nerozhodol prihrávať, ale chladnokrvnou strelou z pravého kruhu vypálil popod pazuchu Šutovova - 3:0.

Marián Hossa s rodinou prišli podporiť Slovensko v zápase MS proti Kazachstanu.
Vzácna podpora v hľadisku: Slovákom fandí trojnásobný víťaz Stanley Cupu Zobraziť článok

V druhej tretine síce Kazaši znížili, ale Slováci mali hru pevne v rukách, dominovali vo všetkých činnostiach a ďalším gólom opäť vliali na svoje hokejky pohodu. Kazaši po sobotňajšej výhre s Francúzmi pôsobili unavene a iba sa prizerali slovenskej exhibícii, ktorá sa mohla skončiť aj oveľa vyšším víťazstvom.

Slováci odohrajú svoj tretí zápas na šampionáte v pondelok o 16.20 proti USA, Kazachstan čaká v rovnakom čase po dni voľna v utorok výber Lotyšska.

SLOVENSKO - Kazachstan 6:2 (3:0, 1:1, 2:1)

Góly: 12. Pospíšil (Nemec, Slafkovský), 13. Faško-Rudáš (Koch, Sukeľ), 18. Sukeľ (Faško-Rudáš, Gajdoš), 29. Hudáček (z trestného strieľania), 42. Pospíšil (Hudáčrek), 46. Cingel (Hudáček) - 24. Asetov (Danijar, Muchametov), 52. Michajlis (Omirbekov, Danijar). Rozhodovali: Fraňo, Kaukokari – Briganti, Fuchs, vylúčení: 4:5, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 9109 divákov.

SR: Škorvánek - Fehérváry, Čerešňák, Ivan, Nemec, Koch, Grman, Gajdoš, Golian - Slafkovský, Hrivík, Cehlárik - Hudáček, Cingel, Tatar - Kelemen, Pospíšil, Regenda - Faško-Rudáš, Sukeľ, Kudrna.

Kazachstan: Šutov (46. Bojarkin) - Metalnikov, Breus, Orechov, Danijar, Dichanbek, Beketajev, Koroľov, Gaitamirov - Rymarev, Šestakov, Starčenko – Michajlis, Omirbekov, Savickij – Muratov, Muchametov, Paňukov – Rachmanov, Bojko, Asetov.
 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk