Zámorskí fanúšikovia naložili Slafkovskému: V NHL by si dostal pokutu a stopku!

Po úvodnom zápase Slovenska na hokejových MS proti Nemecku obleteli celý internet reakcie Juraja Slafkovského (20) na verdikty rozhodcov.

Po úvodnom zápase Slovenska na hokejových MS proti Nemecku obleteli celý internet reakcie Juraja Slafkovského (20) na verdikty rozhodcov.

Fotogaléria

Mladý slovenský útočník počas stretnutia zaznamenal dve asistencie a bol vyhlásený za najlepšieho hráča nášho tímu. Ani to mu však nedokázalo pozdvihnúť náladu.

Juraja najskôr nahnevala neúspešná trénerská výzva našej lavičky, po ktorej bol Nemcom uznaný presný zásah.

„Nemyslím si, že zobrať výzvu bol risk. Pretože ak hráč stojí v bránkovisku a sekne do gólmana, tak to je potom chyba rozhodcov. Ale bohužiaľ, tí sú zlí všade,“ vyjadril sa Slafkovský počas pozápasového rozhovoru.

Jeho pohár trpezlivosti však pretiekol až v záverečnom dejstve, keď ho zápasoví arbitri poslali na trestnú lavicu za hrubosť. Zo záberov na trestnú lavicu sa následne dalo odčítať, že rozhodcom neadresoval zrovna príjemné slová.

„Dvadsať rokov a už je lídrom tímu, na ľade i na striedačke. Rozhodcovia boli strašní, jeho hnev si zaslúžili,“ vyjadril sa jeden zo zámorských fanúšikov.  „Výborne, Slaf! Ďalšia skúsenosť pre teba, už sa na teba tešíme v budúcej sezóne,“ nadviazal ďalší.

Medzi niekoľkými pozitívnymi reakciami sa však našlo aj množstvo negatívnych, podľa ktorých je slovo bu*erant, ktoré Juraj adresoval arbitrom, homofóbnou nadávkou.

„Kamarát zo Slovenska mi písal, čo to znamená. Také slová som od neho nečakal, v NHL by si také niečo po anglicky nedovolil,“ napísal jeden z fanúšikov Montrealu Canadiens.

Radosť Slovenska po góle Mareka Hrivíka v zápase s Nemeckom
Zmeny v zostave Slovákov: TENTO útočník si proti Kazachom nezahrá! Zobraziť článok

„Dostal by pokutu i stopku na pár zápasov. Takéto správanie v NHL netolerujú,“ znel názor ďalšieho z priaznivcov.

Slovenská hokejová reprezentácia bude mať príležitosť na reparát už dnes, keď o 12:20 na ostravskom ľade nastúpi proti Kazachstanu.

Online prenos zo zápasu Slovensko - Kazachstan.
ONLINE: Dokonalý revanš! Strelnica Slovákov proti Kazachstanu Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk