Experti sa zhodujú, fanúšikovia zúria: Gól Nemecka platiť nemal!

Slovenskí hokejoví odborníci sa zhodujú: Prvý nemecký gól v zápase proti Slovensku nemal platiť! Zároveň považujú rozhodnutie slovenskej ...
  • Zdroj: Norbert Skaličan

Slovenskí hokejoví odborníci sa zhodujú: Prvý nemecký gól v zápase proti Slovensku nemal platiť! Zároveň považujú rozhodnutie slovenskej lavičky zobrať si trénerskú výzvu za správne.

FOTOGALÉRIA: Slovensko - Nemecko

Po úvodnom zápase slovenskej hokejovej reprezentácie na majstrovstvách sveta v Česku zostala trpká pachuť. Dôvodom bol výkon rozhodcov. Hokejoví experti sa v štúdiu televízie JOJ zhodli, že úvodný gól Nemecka nemal platiť. Pred gólom Dominika Kahuna bol totiž v bránkovisku "osekávaný" nemeckým hráčom brankár Stanislav Škorvánek.

Slovenská lavička zariskovala, využila trénerskú výzvu, no rozhodcovia nepochopiteľne gól uznali a Slováci dostali ešte dvojminútový trest za neúspešný "challenge". To využil nemecký tím a v presilovke piatich proti štyrom zvýšil na 2:0. Chybný verdikt rozhodcov naštartoval cestu za nemeckým víťazstvom 6:4 a dramaticky poznamenal priebeh stretnutia.

Juraj Slafkovský v prvom zápase MS 2024 proti Nemecku.
Nečakané sťažnosti Slafkovského: Nie je to moje rozhodnutie! Zobraziť článok

"Challenge bol opodstatnený. Boli tam dva zákroky hokejkou a rozhodne stál v bránkovisku. Neviem, či sa zmenili pravidlá. A na základe čoho rozhodcovia tento gól uznali," krútil hlavou v štúdiu TV JOJ bývalý reprezentačný útočník Michal Handzuš. "Obaja sme predpokladali, že trénerská výzva bola dobre zvolená. Hráč súpera stál v bránkovisku, trafil brankára. Skutočne neviem, na základe čoho rozhodcovia vyhodnotili, že to bol regulárny gól," súhlasil s ním aj Michal Hudec.

Rozhodcovia svoje rozhodnutie zdôvodnili tým, že kontakt nemeckého hráča s brankárom Škorvánekom bol údajne neúmyselný. To sa však zo záberov vôbec nezdá. "Nemecký hráč mlátil do brankára Škorvánka. Spolu s Borisom (Valábikom) sme nepochopili, prečo rozhodcovia gól uznali," čudovať sa aj bývalý český reprezentant Petr Koukal v štúdiu Českej televízie. "Súhlasím s tým, že si mali Slováci zobrať trénerskú výzvu," kvitoval Boris Valábik rozhodnutie slovenskej lavičky.

Rovnako to vnímal aj útočník Juraj Slafkovský, ktorý zaznamenal dve asistencie a bol vyhlásený za najlepšieho slovenského hráča v zápase. Neodpustil si štipľavú poznámku na adresu rozhodcov. "Nemyslím si, že zobrať výzvu bol risk. Pretože ak hráč stojí v bránkovisku a sekne do gólmana, tak to je potom chyba rozhodcov. Ale bohužiaľ, tí sú zlí všade," hovoril v mixzóne po úvodnom stretnutí na MS proti Nemecku rozčarovaný útočník Montrealu Canadiens.

Juraj Slafkovský v prvom zápase MS 2024 proti Nemecku.
Totálny výbuch Juraja Slafkovského: Takéto slová by nechcel nikto počuť! Zobraziť článok

Svoje si o verdikte rozhodcov myslia aj fanúšikovia, ktorí nespokojnosť dali jasne najavo v komentároch pod videom gólu Kahuna na oficiálnom profile IIFH. Zhodujú sa na tom, že išlo o jasné nedovolené bránenie v hre brankárovi.

 

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk