Višňovský predpovedá postup, ale zároveň varuje: Máme systém, ale chýba nám jedna vec...

Už deň pred štartom MS bolo v Slovenskom dome, ktorý pre hokejových fanúšikov v Ostrave otvoril Richard Lintner (46), veselo. Hosťami ...
  • Zdroj: Norbert Skaličan

Už deň pred štartom MS bolo v Slovenskom dome, ktorý pre hokejových fanúšikov v Ostrave otvoril Richard Lintner (46), veselo. Hosťami totiž boli dvaja majstri sveta z Göteborgu - Ľubomír Višňovský (47) s Ladislavom Nagyom (44), no ozajstný ošiaľ spôsobila česká speváčka Monika Bagárová (29).

FOTOGALÉRIA: Slovensko - Nemecko

Pôvabnú rodáčku z Brna si Richard Lintner pozval aj na nakrúcanie jeho Citrónshow, po ktorom nám venovala niekoľko minút. „Nespomínam si, že by som v živote niečo podobné absolvovala, takže to bola vlastne moja premiéra v športovom štúdiu. Priznám sa, že som sa trochu aj bála, aké otázky sa ku mne dostanú, no napokon som sa v spoločnosti slovenských hokejových legiend cítila veľmi dobre,“ skonštatovala exkluzívne pre Šport24.sk Monika Bagárová.

Českej speváčke robili okrem Lintnera v štúdiu spoločnosť aj ďalší dvaja bývalí hokejisti - obranca Ľubomír Višňovský, útočník Ladislav Nagy. „Hoci som doteraz nepoznala ani jedného z nich, cítila som sa výborne a s radosťou som počúvala ich hokejové príhody,“ dodala s úsmevom Monika Bagárová.

S fanúšikmi, ktorí do Slovenského domu v Ostrave zavítali už deň pred štartom šampionátu, sa s úsmevnými príhodami z bohatej kariéry podelil najmä Ľubomír Višňovský. Ten sa ešte pred samotným nakrúcaním prvej epizódy Citrónshow zamyslel aj nad šancami našej reprezentácie na MS. „Postup do štvrťfinále beriem ako povinnosť. Potom záleží aj na šťastí. Príkladom môže byť naša osemnástka, ktorej zo začiatku nevychádzal nedávny šampionát vo Fínsku, no napokon bojovala o medaily. Síce nie sme favoritmi, ale v športe je možné všetko,“ povedal Višňovský.

Juraj Slafkovský v prvom zápase MS 2024 proti Nemecku.
Nečakané sťažnosti Slafkovského: Nie je to moje rozhodnutie! Zobraziť článok

Slovenský tím má vo svojich radoch viacero hráčov, ktorí by mohli byť lídrami na ľade. Ako to vidí niekdajší vynikajúci obranca? „Jedným z nich bude určite Tomáš Tatar. Je to skúsený borec, ktorý dokáže stmeliť partiu. Juraj Slafkovský urobil za posledné dva roky obrovský progres. Pôsobí suverénnym dojmom. Verím, že sa bodovo presadí aj Marek Hrivík s Peťom Cehlárikom. V druhej formácii by to mohol rozbaliť Libor Hudáček, ktorý mal výborné play-off v Česku. Aj štvrtá lajna s Matúšom Sukeľom a Andrejom Kudrnom by mohla prekvapiť. Chlapcom odporúčam, aby hrali jednoduchý a efektívny hokej. Nech sa nemusia nadrieť na každý gól,“ pokračoval.

Rodák z Topoľčian je síce optimista, no na druhej strane aj realista. Súčasnej generácii našich hráčov chýba podľa neho väčšia kreativita. "Vidím, že súčasní mladíci sú rýchlejší a silnejší, ale často si nevedia prihrať a nájsť moment prekvapenia. V minulosti sme mali 15 - 20 kreatívnych hráčov a teraz máme jedného, možno dvoch. Vo Viedni 1996 sme mali chlapcov ako Jozef Daňo, Braňo Janoš či Vlasto Plavucha, ktorí boli výborne technicky nadaní, no systém, ktorý sme hrali, nebol dobrý. Teraz máme systém, ale chýba nám kreativita,“ povedal na rovinu Višňovský.

Slovensko na MS 2024
Experti sa zhodujú, fanúšikovia zúria: Gól Nemecka platiť nemal! Zobraziť článok

Raz ešte budeme majstri sveta

Za Višňovského éry pôsobilo v NHL vyše tridsať slovenských hokejistov, v súčasnosti ich je sotva desať. Vrátia sa ešte predošlé časy? „Som si istý, že áno. Raz ste hore, inokedy zasa dole. Dokonca si myslím aj to, že Slovensko opäť niekedy získa titul majstrov sveta. Možno to nebude tak skoro, ale môže sa nám podariť to, čo na olympiáde v Pekingu, keď to od nás nikto nečakal,“ dodal Ľubomír Višňovský.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk