Nové informácie o Pospíšilovi: Stihne MS v Česku?

Slovenská hokejová reprezentácia sa v generálke na MS v Česku predstaví proti USA bez útočníka Martina Pospíšila. Ako je na tom hokejista ...
  • Zdroj: TASR/Daniel Stehlík

Slovenská hokejová reprezentácia sa v generálke na MS v Česku predstaví proti USA bez útočníka Martina Pospíšila. Ako je na tom hokejista tímu Calgary Flames a stihne sa dať do poriadku na šampionát?

FOTOGALÉRIA: Martin Pospíšil - zraz v Žiline

Útočník Martin Pospíšil sa pripojil k slovenskej hokejovej reprezentácii v príprave na MS v Česku na minulotýždňovom zraze v Žiline. Prípravný duel proti Poľsku ale vynechal pre zranenie. Okamžite sa vynorili pochybnosti, či sa stihne dať do poriadku a bude môcť hrať na šampionáte v Česku. Trénerskému tímu na čele s Craigom Ramsaym nebude k dispozícii ani v generálke proti USA. Informoval o tom Tomáš Prokop z Denníka Šport na sociálnej sieti X.

Slovenský hokejista Juraj Slafkovský.
Prvé FOTO Slafkovského po príchode: Aha, kto ho sprevádzal Zobraziť článok

"Martin Pospíšil zajtra proti USA hrať nebude. Našťastie podrobnejšie vyšetrenie neodhalilo poškodenie svalu. V tíme sú optimisti, že by mohol stihnúť začiatok MS proti Nemecku," informoval slovenský novinár. Patrik Mitas z RTVS doplnil, že Pospíšil má ľahký zápal, po zápase proti USA absolvuje individuálny tréning a očakáva sa, že na MS bude pripravený.

24-ročný útočník má za sebou nováčikovskú sezónu v NHL. Z farmy sa dostal až do prvého útoku Calgary Flames. Osem gólov a 24 bodov zaznamenal v 63 zápasoch základnej časti. Slovenskému tímu by na MS výrazne pomohol svojou rýchlosťou, energiou, dravosťou a fyzickou hrou.

 

 

 

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});