Martin Pospíšil chýbal v zostave Slovenska: Ramsay ozrejmuje dôvod!

Hokejisti Slovenska zvíťazili vo svojom predposlednom prípravnom zápase pred MS nad Poľskom 6:1.
  • Zdroj: TASR/Daniel Stehlík

Hokejisti Slovenska zvíťazili vo svojom predposlednom prípravnom zápase pred MS nad Poľskom 6:1.

FOTOGALÉRIA: Slovensko - Poľsko

K presvedčivému triumfu zamierili v Žiline už v úvode prvej tretiny, keď v 6. minúte viedli 3:0. Dva góly strelil Peter Cehlárik, po jednom pridali Pavol Regenda, Samuel Takáč, Lukáš Cingel a Marek Hrivík. Poliaci, ktorých vedie Slovák Róbert Kaláber, budú 15. mája štvrtý súper Slovenska v základnej skupine MS.

Pre Slovákov to bol siedmy zápas v záverečnej príprave na MS, ktorú uzavrú utorňajším zápasom v Bratislave proti USA. V drese Slovákov sa prvýkrát pred MS predstavili posily z NHL obranca Šimon Nemec a útočníci Pavol Regenda a Tomáš Tatar, ktorý bol kapitán tímu. Útočník Martin Pospíšil ani obranca František Gajdoš, ktorí sa k tímu pripojili počas kempu v Žiline, ešte do hry nezasiahli.

Hlasy po zápase /zdroj: JOJ Šport/:
Craig Ramsay, tréner SR:
"Mali sme výborný štart do zápasu, čo bolo dôležité. Dobre sme napádali, dostali sme súpera pod tlak a dali sme rýchle góly. Vedeli sme, proti komu hráme, ale my chceme hrať stále svoj štýl hokeja a je jedno, kto proti nám stojí. S týmto zápasom môžeme byť spokojní. Čo sa týka absencie Pospíšila, čaká ho vyšetrenie a k jeho stavu sa musí bližšie vyjadriť lekár."

Pavol Lauko, lekár slovenskej hokejovej reprezentácie: „U Martina sa vyskytlo drobné zranenie spodnej časti tela. Budúci týždeň podstúpi doplňujúce vyšetrenia a podľa toho uvidíme, ako na tom bude. A či bude schopný absolvovať šampionát. Vyzerá, že šampionát by nemal byť ohrozený, ale potrebujeme to ešte dovyšetrovať. Obnovilo sa to počas tréningu, mal podobné problémy aj v zámorí. Prišiel zdravý, teraz sme to stopli pre istotu, aby sa doliečil a bol schopný plnej záťaže.“

Marek Hrivík, útočník SR, v zápase s bilanciou 1+2: "Pomohli sme si vydareným vstupom do zápasu, dali sme góly a dostali sme sa do pohody. Samozrejme, bolo tam pár hluchých miest, čomu sa musíme v ďalších zápasoch vyhnúť. Ja som sa na ľade ešte trochu trápil, ale verím, že to bude už len lepšie."

Na snímke sprava gólová radosť hráčov Slovenska, sprava  Samuel Takáč, Andrej Golian a Martin Bučko.
Slováci rozhodli o triumfe už v úvodných minútach, Poliaci sa presadili iba raz Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk