Predčasné odchody: Ktoré slovenské športové hviezdy odišli priskoro?

Osudy slovenských športovcov ponúkajú skutočne pestrú paletu príbehov. Z niektorých sú učitelia, podnikatelia, tréneri či politici. To ...
  • Zdroj: koláž ŠČ (foto: TASR)

Osudy slovenských športovcov ponúkajú skutočne pestrú paletu príbehov. Z niektorých sú učitelia, podnikatelia, tréneri či politici. To sú tie lepšie prípady. V tých horších to naše niekdajšie legendy žiaľ nezvládli...

Ako píše vo svojej reportáži Šport24.sk Nezvládli to psychicky. Celé Slovensko im ležalo pri nohách a obdivovali ich malí či veľkí fanúšikovia. Potlesk však doznel po ukončení kariéry a nastali problémy. Niektorí slovenskí športovci nezvládli prechod do bežného života a rozhodli sa dokonca, že si dobrovoľne zoberú život.

Nie nadarmo sa o profesionálnych športovcoch hovorí, že po skončení kariéry majú mnohí z nich problém zaradiť sa do každodenného života. Zvyknutí sú na tréningovú či zápasovú rutinu a žijú v takzvanej bubline. Po skončení s profesionálnou kariérou však príde "vytriezvenie" a musia sa zaradiť do reality bežného života.

Mnohí z nich to žiaľ nezvládli. Osudy slovenských športovcov ponúkajú skutočne pestrú paletu príbehov. Z niektorých sú učitelia, podnikatelia, tréneri či politici. To sú tie lepšie prípady. V tých horších to naše niekdajšie legendy žiaľ nezvládli. Prišli dlhy, alkohol, hazard či život na ulici. V tých najhorších prípadoch sa dokonca uchýlili k tomu najhoršiemu. Pozreli sme sa na to, ktorí slovenskí športovci spáchali samovraždu.

Pokračovať v čítaní
Odporúčame z TIVI.sk
 
});