Legenda futbalového Slovana vymenila loptu za prácu v kuchyni: Radšej budem čistiť zemiaky ako...

Legendárny futbalista Slovana Bratislava Ladislav Pecko (55) je momentálne bez trénerského angažmánu.

Legendárny futbalista Slovana Bratislava Ladislav Pecko (55) je momentálne bez trénerského angažmánu.

Fotogaléria

Niekdajší špičkový obranca momentálne pracuje v kuchyni v jednej z bratislavských reštaurácií, kde ponúkajú aj burger s jeho menom. Prišli sme za ním priamo do práce a zisťovali sme, prečo vymenil loptu za varechu.

Momentálne pracujete v kuchyni v jednej z bratislavských reštaurácií. Ako ste sa k tomu vôbec dostali?

Dlhé roky sa poznám so šéfmi mužstva futbalových zázrakov (MUFUZA) Dušanom Borbélym a Stanom Gálisom. Za tento tím, kde pôsobia aj naši herci, speváci a iné osobnosti, hrávame pravidelne zápasy. Rovnako tak aj za futbalových internacionálov. Chodil som sem často s kamarátmi či rodinou. Po mojom poslednom trénerskom angažmáne v Dolnom Kubíne pred vyše rokom som nejako stratil chuť do futbalu. Chcel som však ostať pri práci s ľuďmi, tak mi jeden z majiteľov ponúkol, či im tu nechcem občas pomôcť v kuchyni.

Začiatky neboli určite ľahké. Našli ste sa v tom?

Varenie je po futbale moja druhá vášeň. Vždy som si rád varil. Naučil som sa to najmä vtedy, keď som trénoval ďaleko od domova a musel som si skrátka variť. Je to spestrenie môjho života a ide o spojenie príjemného s užitočným. Najdôležitejšia vec na tom je to, že varenie aj tu v podniku je pre mňa skvelá psychohygiena.

Ste teda samouk, alebo ste aj študovali kuchárstvo?

To vôbec. Bavilo ma to doma a vždy som rád navaril niečo chutné. Ako som už však hovoril, variť ma donútilo to, keď som bol vonku bez nikoho. Človek sa však naučí, keď chce. No mňa vždy bavilo variť, takže o to som to mal lepšie a jednoduchšie.

Variť v reštaurácii a doma je určite veľký rozdiel. Dlho ste si museli zvykať?

Zistil som, že fyzická robota je skvelá na hlavu. Je to výborná psychohygiena. Keď chalani potrebovali, aby som prišiel, a boli návaly ľudí, tak to malo a má niečo do seba. Je lepšie byť fyzicky unavený ako psychicky. Nemusím rozmýšľať nad vecami ako pri futbale. Pri čistení rýb či príprave polievky nezaťaží človek psychiku natoľko, ako keď pripravuje analýzu na súpera.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});