Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!

Opäť zmenil historické tabuľky! Legendárny hokejista Jaromír Jágr (52) sa vďaka nečakanému nástupu v baráži českej najvyššej hokejovej ...
  • Zdroj: FB - Rytíři Kladno, ČTK

Opäť zmenil historické tabuľky! Legendárny hokejista Jaromír Jágr (52) sa vďaka nečakanému nástupu v baráži českej najvyššej hokejovej súťaže stal najstarším hráčom, ktorý naskočil do zápasu profesionálnej súťaže a nešlo o exhibíciu. Proti Vsetínu sa dokonca blysol gólom a asistenciou!

FOTOGALÉRIA: Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať

Vo veku 52 rokov a 63 dní v tejto štatistike prekonal rekord legendárneho Gordieho Howea, ktorý mal pri konci v NHL 52 rokov a 11 dní. Až do poslednej chvíle pritom nebolo jasné, či sa dres s číslom 68 vôbec objaví na ľade. Napokon všetkých fanúšikov pozitívne prekvapil. Jágr nastúpil ako náhrada za Jakuba Klepiša.

Neostalo to ale iba pritom. Na demolácii víťaza druhej českej najvyššej hokejovej súťaže 7:2 sa podieľal dvomi kanadskými bodmi. Jeho hviezdny moment prišiel už pri prvom striedaní, keď zúžitkoval výbornú prihrávku Strnáda a otvoril skóre. Vypredaný štadión bol vo vytržení! Kladno tak aj vďaka nemu po domácich dueloch vedie v barážovej sérii nad Vsetínom 2:0.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});