Hokejová mánia v Spišskej, kapitán Rapáč túži po titule: Naša jazda sa ešte neskončila!

V Spišskej Novej Vsi je opäť hokejová mánia! Aj keď mnohí fanúšikovia s obrovskou vervou oslavujú historický postup do finále extraligy, ...

V Spišskej Novej Vsi je opäť hokejová mánia! Aj keď mnohí fanúšikovia s obrovskou vervou oslavujú historický postup do finále extraligy, kapitán miestneho tímu Branislav Rapáč (30) je maximálne sústredený len na vytúžený titul. Po bronze z vlaňajška sa oň Rysi pobijú v nasledujúcich dňoch s Nitrou.

Fotogaléria

Rapáča teší, že zvládli semifinálovú sériu s Košicami, kde v minulosti taktiež pôsobil. „Je všeobecne známe, že na obrovskom klzisku v Steel aréne, v tom teple a na tom mäkkom ľade sa hrá veľmi ťažko. Sezónu 2019/2020 som odohral v košickom drese a priznám sa, že som si na domáce prostredie dlho zvykal. Je to tam naozaj špecifické. Našťastie sme v základnej časti obstáli lepšie ako Košice, a tým sme rozhodujúci zápas mohli odohrať na našom ľade. A to bol veľmi dôležitý faktor,“ uviedol brat generálneho manažéra klubu Richarda (36).

Cieľom je titul

Aj dnes cíti v Spišskej Novej Vsi tú správnu hokejovú mániu. „Niečo podobné tu bolo už vlani, keď sa nám prvýkrát v histórii podarilo prebojovať do semifinále, aby sme sa napokon tešili z bronzových medailí. Teraz sme postúpili do finále, čím sa eufória a šialenstvo okolo hokeja v meste ešte viac znásobili. Je to teda veľmi cítiť a našim fanúšikom sme za to vďační,“ dodal bojovný krídelník s tým, že ultimátny cieľ je, samozrejme, zisk titulu. „Naša cesta sa ešte neskončila. Oslavovať alebo vypnúť hlavy môžeme po poslednom zápase sezóny,“ pripojil.

Rešpekt pred Nitrou

Ako ďalej uviedol, už v piatok ich čaká začiatok finále. „Tešíme sa naň, a preto sme hneď od stredajšieho rána začali pracovať na tom, aby sme boli na nasledujúcu sériu s Nitrou čo najlepšie pripravení. Máme obrovský rešpekt predtým, čo Nitra v posledných týždňoch dokázala a aký parádny príbeh napísala. Ja osobne som tam odohral jednu sezónu a mám na tento klub a jeho fanúšikov krásne spomienky. Tie však pôjdu tentoraz bokom! Šance vidím päťdesiat na päťdesiat,“ uzavrel Rapáč.

 

Odporúčame z TIVI.sk
 
});